Читайте нас в соціальних мережах

Майже 100 тисяч гривень вкрали «працівники банку» у жительки Борщівщини

Четвер, 25 квітня 2024 14:48
Жертвою зловмисників стала 60-річна жителька Борщівщини.

В одній із соціальних мереж потерпіла побачила оголошення про матеріальну допомогу від української співачки. Виплата становила 10800 гривень. Жінка перейшла за посиланням та залишила свій мобільний номер, аби подати заявку на отримання грошей. 

«За лічені хвилини до потерпілої зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Він повідомив, що зловмисники намагаються зняти кошти з її кредитного рахунку. Задля розв’язання проблеми співрозмовник зазначив, що необхідно заблокувати картку і заявниця повинна виконувати його вказівки. Жінка відкрила додаток банку і почала підтверджувати проведення платежів. Під час однієї з транзакцій вона помітила, що кошти були перераховані на рахунок невідомої особи. Телефонний шахрай зазначив, що це – новостворений електронний гаманець, який невдовзі буде активований і жодних проблем не буде. Потерпіла повірила і виконала всі умови», - зазначили у поліції Тернопільської області. 

Лише згодом жінка перевірила баланс на рахунку і побачила, що коштів не має. На номер, з якого телефонували, не могла додзвонитися.

Відтак, аферисти отримали з рахунку жінки понад 97 000 гривень.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства відповідно до частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадують жителям області: отримуйте інформацію про виплати лише з офіційних джерел; не переходьте за сумнівними посиланнями; не вводьте реквізити банківських карток на підозрілих сайтах; нікому не повідомляйте тризначний номер, вказаний на звороті картки, пін-код, а також коди, які надійшли у додатку банку чи sms-повідомленнях. 

«Під час телефонних розмов шахрай може запевняти вас, що до банківських карток отримали доступ сторонні особи або ж невідома особа намагається розрахуватися вашим електронним гаманцем. Можуть просити надати конфіденційну інформацію про рахунки у зв’язку із плановою перевіркою даних, повідомляти про кібератаку та повідомляють, що потрібно перерахувати кошти на тимчасовий безпечний рахунок, який насправді є рахунком шахрая. Отримавши ці відомості аферисти зможуть привласнити ваші заощадження!», - наголосили у поліції Тернопільської області.

Читайте також: Вбив рідного брата: на Бережанщині конфлікт закінчився жорстокою смертю

 

c1c67bdbbdf976da41bf116d81b9badf.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар