Читайте нас в соціальних мережах

Україна у спеціалізованих контейнерах отримала 18 модульних мостів від іноземних партнерів (фото)

П'ятниця, 19 квітня 2024 20:00
У межах проєкту «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)» Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури отримало 18 комплектів модульних мостів (виробник – Acrow Corporation of America, США).

Проєкт RELINC ініційований Україною та Світовим банком. Придбанням та доставкою мостових систем займається Управління ООН з обслуговування проєктів в Україні. Загальна вартість контракту – 23,3 млн доларів США. Вся партія – 18 комплектів – вже в Україні.

Постачальник модульних мостових систем ACROW Corporation of America також подарував Агентству окремий контейнер із обладнанням для встановлення мостів – домкратами та деформаційними швами.

Модульні мости дають можливість швидко відновлювати транспортне сполучення там, де постійні інженерні споруди зруйновані чи пошкоджені внаслідок бойових дій, а також забезпечувати логістику товарів та вантажів.

"Україна має досвід використання модульних мостів. З грудня 2022 року країна отримала 6 модульних мостів від Швеції, 18 від Чехії, 10 від Норвегії. Франція передала 3 тимчасових мости — кожен спроєктований під конкретну задачу та об’єкт. Фінляндія готує пакет допомоги, до якого також увійдуть тимчасові модульні мости. В червні 2023 року в Україну прибули перші модульні мости від американських фондів: неприбуткової фундації The Conflict and Development Foundation (CDF) і фонду Говарда Баффета, який фінансує постачання 9 модульних мостів в Україну", - йдеться у дописі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ