Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі шукають працівників сільського господарства

Понеділок, 15 квітня 2024 16:13
Сільське господарство – одна з провідних галузей у Тернопільській області. Відтак, роботодавці найбільше шукають працівників у цій сфері.

 

Як розповідають в Тернопільській ОДА, освоєння земель, вирощування зернових, бобових, овочевих, ягідних та інших сільськогосподарських культур, розвиток садівництва та фермерських господарств спричиняють сталий попит на працівників аграрної сфери.

Загалом, з початку цього року роботодавці с/г сфери пропонували 431 вакансію, з них до 80% вже укомплектовані службою зайнятості.

«На сьогодні с/г товариства області шукають працівників на більше сотні вільних робочих місць. Середній розмір зарплати складає 12,2 тис. грн.

На сьогодні найбільший попит мають: трактористи-машиністи с/г виробництва, трактористи, робітники фермерського господарства, агрономи, підсобні робітники», - зазначили в облдержадміністрації під час брифінгу.

Також роботодавцям у галузі с/г потрібні: оператори машинного доїння, слюсарі-електрики з ремонту електроустаткування, тваринники, бухгалтери, лікарі ветеринарної медицини, техніки-будівельники, овочівник, сировар-майстер, апаратник оброблення зерна, квітникар, птахівник, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, та ін.

Найвища зарплата до 25 тис. грн на місяць у: лікаря ветеринарної медицини, водія, автотранспортних засобів, слюсаря-електрика з ремонту електроустаткування, агронома. 15-18 тис. грн зароблятимуть бухгалтер, тваринник, апаратник оброблення зерна, трактористи.

За детальнішою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) або у Тернопільський ОЦЗ за тел. (063) 5765756.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ