Читайте нас в соціальних мережах

Троє жителів Тернопілля за лічені хвилини втратили «кругленьку» суму грошей

Середа, 21 лютого 2024 17:15
Аферисти вигадують все нові й нові схеми шахрайства, що розраховані на довірливих людей. У такі пастки потрапили вчора і потерпілі мешканці краю.

 

«Троє мешканців області не перевірили достовірність таких повідомлень і втратили власні кошти. Шахраї за лічені хвилини заробили загалом понад 25 000 гривень», - інформують в ГУНП у Тернопільській області.

Як наголошують поліцейські, прохання терміново позичити гроші, поповнити рахунок тощо зазвичай пишуть не ваші знайомі та друзі у соцмережах, а шахрай, котрий зламав сторінку знайомих чи близьких.

«Наполегливо рекомендуємо громадянам перевіряти інформацію з проханнями про допомогу, яка може надходити з невідомих номерів, або ж в особисті повідомлення з аккаунтів ваших знайомих. Найперше, що варто зробити, це перетелефонувати другу за номером, який ви точно знаєте, а не за тим, що вказаний на сторінці в соцмережах», - кажуть правоохоронці.

Та навіть якщо нема можливості подзвонити чи ви давно не спілкувалися і номера телефону у вас немає, запитайте в месенджері друга те, що можете знати тільки ви. Таке питання одразу викриє шахрая.

Також варто написати спільним друзям у соцмережах і спитати їх, чи не отримували вони подібних повідомлень від друга. Шахраї, як правило, одночасно роблять розсилку на всіх підписників зламаної сторінки. Щоб убезпечитися від шахраїв слід встановити складні паролі для кожного облікового запису, а також обов’язково налаштувати двофакторну автентифікацію, підказують поліцейські.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ