Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни вже можуть переєструвати автомобіль у два кліки

Середа, 20 грудня 2023 18:54
До уваги мешканців Тернопілля: в Україні запустили купівлю-продаж автомобілів на платформі «Дія". Це робить процес більш прозорим та автоматизованим, усуваючи потребу в посередниках та зменшуючи корупційні ризики.

 

Про нову послугу повідомив у середу віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, уже доступна послуга перереєстрації авто за декілька хвилин.

«Цифровізували одну з найочікуваніших послуг для водіїв. Відтепер продати чи придбати автівку можна в кілька кліків у "Дії" - без сервісних центрів, зайвих перевірок, довгої експертизи й посередників», - написав Федоров у Telegram.

Урядовець підкреслив, що процес став значно прозорішим, перевірка авто та користувачів автоматична — без участі адміністратора. Це прибирає людський фактор та корупційні ризики.

Тож тепер перереєструвати авто в "Дії" - просто, майже як замовити доставку.

"Продавець генерує в "Дії" посилання або QR-код → покупець його сканує → погоджується з умовами → вибирає номер і версію техпаспорта: пластик та електронне свідоцтво в "Дії" або тільки електронне свідоцтво. До речі, номери можна залишити старі або замовити нові", - зазначив Федоров.

Фізичний техпаспорт і номер, за його словами, можна замовити на відділення Укрпошти.

"Сервісний центр перевірить договір. Після успішної перевірки зможете підписати його, а потім обмінятися грошима та авто. На першому етапі сервіс доступний для легкових автівок, мотоциклів і мопедів", - вказав він.

Варто додати, що понад мільйон українців щорічно купують чи продають авто. Раніше для цього доводилося ходити в сервісні центри МВС, стояти в чергах та купувати "бігунки", чекати оплати до банку й платити комісію.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ