Читайте нас в соціальних мережах

Депутати Тернопільської облради мають намір зібрати сесію, попри відпустку Головка

Вівторок, 03 жовтня 2023 20:13
Депутати Тернопільської обласної ради таки наполягають на черговій сесії, не зважаючи на незгоду та відпустку голови обласної ради Михайла Головка. 

Принаймні такі думки висловлюють у мережі Фейсбук. 

Зокрема депутат Тернопільської обласної ради Денис Милий на власній сторінці у соціальній мережі пояснив чи має право Михайло Головко не збирати сесію на прохання депутатів, і що ж робити далі. 

"Не хоче Головко М.Й. скликати сесію на законну вимогу депутатів. Посилається на якісь "регламентні норми". Але Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні" не наділяє голову облради чи тим більше працівників виконавчого апарату правами трактувати якось вимогу третини депутатів про скликання сесії. Навпаки, ця норма - імперативна. Це означає, що в разі її невиконання (з будь-яких підстав) сесія скликається третиною депутатів відповідно до частини 9 статті 46 вищевказаного Закону", - написав Денис Милий. 

А щоб усе заплутати, голова ще й відправив сам себе у відпустку на місяць чи більше.

"Це просто вже за межами здорового глузду, так сильно чиплятися за владне крісло. Зрештою, ми до цього були готові. І навіть якщо треба буде ще раз зібрати підписи - зберемо. Ця агонія не може тривати вічно", - підсумував депутат. 

Додамо, що вчора, 2 жовтня, Михайло Головко вийшов на роботу - написав заяву на відпустку на місяць та відправив листи депутатам та голові ТОВА, що сесію збирати не планує. Найближче засідання сесії Михайло Головко запланував на листопад. 

 

На зображенні може бути: корінець квитка та текст

Коментарі  

0 #1 н 03.10.2023, 22:16
:-x
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ