Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі з'явився сучасний прилад для радіометричного та дозиметричного контролю всіх видів випромінювання

Понеділок, 18 вересня 2023 20:30
ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» придбали сучасний прилад-комплекс радіометр-дозиметр РКС-01 «СТОРА-АБГ» для радіометричного та дозиметричного контролю всіх видів випромінювання (альфа-, бета-, гамма-випромінювання) та визначення радіаційного забруднення поверхонь об’єктів навколишнього середовища.

Це компактний пошуковий прилад з телескопічною штангою для оперативного виявлення та локалізації джерел альфа-, бета-, гамма- та рентгенівського випромінювань.

Наявність аналогового індикатора миттєвої інтенсивності випромінювання полегшує локалізацію джерел випромінювань.

"СТОРА-АБГ дозволяє зберігати в незалежній пам'яті до 1000 результатів вимірювань. Призначення даного прилада полягає у вимірюванні потужності амбіентного еквівалента дози (МАЕД) гамма- та рентгенівського випромінювань (далі — фотонного іонізуючого випромінювання), вимірюванні поверхневої щільності потоку частинок бета-випромінювання, визначені поверхневої активності бета-випромінюючих радіонуклідів, а також поверхневої щільності потоку частинок альфа-випромінювання. Також даний прилад здатен вимірювати поверхневу активність альфа-випромінюючих радіонуклідів та індикацію швидкості рахунку імпульсів від детектора альфа-бета-гамма-випромінювання", - йдеться у дописі ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ».

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ