Читайте нас в соціальних мережах

Суд залишив без змін запобіжний захід колишньому заступнику голови Тернопільської ОВА Ігорю Гайдуку

Четвер, 06 липня 2023 16:06
фото Суспільне фото Суспільне
Для Ігоря Гайдука після сьогоднішнього засідання Апеляційного суду Вищого антикорупційного суду нічого не змінилося – браслет йому не зняли, він досі залишається в числі підозрюваних у резонансній справі з хабарем.

Його адвокат розповів, що підозрюваний сам здав свій закордонний паспорт у міграційну службу Тернопільської області.

Правозахисник також подав апеляційну скаргу, вважаючи підозру необґрунтованою і просив повністю скасувати рішення попередньої інстанції.

Прокурор Артем Стельмах повідомив, заступник начальника Тернопільської ОВА Ігор Гайдук займався дорогами. Наприкінці березня проходив службу в ЗСУ, але написав рапорт на звільнення. Це підтвердили і у військовій частині А7033, де відповіли журналістам на запит: старший лейтенант Ігор Володимирович Гайдук призваний до лав ЗСУ по мобілізації 22 березня 2023 року Чортківським РТЦК та СП та проходив службу у військовій частині А7167 із 25 березня 2023 року на посаді офіцера групи персоналу.

"Наказом начальника регіонального управління Сил територіальної оборони "Захід" від 17.06.2023 року звільнений з військової служби у запас за сімейними обставинами на підставі пункту другого частини четвертої статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу", – йдеться у документі, пише «Суспільне».

Сьогодні ж колегія суддів Апеляційного суду ВАКС вирішила залишити ухвалу першої інстанції щодо запобіжних заходів Ігорю Гайдуку без змін.

Відтак, апеляційні скарги прокурора та сторони захисту не задовольнили.

Нагадаємо, як повідомляв сайт «Тернополяни», підозрюваний у корупції колишній заступник голови ТОВА Ігор Дем'янчук до 12 липня має повернутись у військову частину. Йому зняли браслет.

"Тернополяни" писали, що Головко просить перенести засідання суду, адже він не бачив та не читав апеляційну скаргу прокуратури.

6 липня ВАКС розгляне апеляційні скарги прокуратури та адвокатів щодо запобіжних заходів для Головка, Гайдука та Дем'янчука.

Стало відомо, де служили затримані на хабарі колишні заступники Труша - Дем'янчук та Гайдук.

 У тапочках та спортивних штанах: Труш сказав, що його колишні заступники служили у ЗСУ (фото, відео).

Стало відомо, за що НАБУ затримали заступників голови Тернопільської ОВА Дем'янчука і Гайдука.

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ