Читайте нас в соціальних мережах

У тернопільській лікарні варикозне розширення вен стравоходу лікують ендоскопічним методом (фото)

Вівторок, 24 січня 2023 17:38
Метод лікування варикозного розширення вен стравоходу, який передбачає використання еластичних кілець (лігатур) для перев’язування вен під час ендоскопії, застосовують медики Тернопільської обласної клінічної лікарні. 

Про це повідомили на сторінці медичного закладу.

Як зазначає лікар-ендоскопіст Юрій Бутницький, основною метою лікування варикозного розширення вен стравоходу є запобігання кровотечі з них.

Операція проводиться у Тернопільській обласній клінічній лікарні фахівцями, які мають клінічний досвід і відповідну апаратуру для якісного обстеження та кваліфікованої допомоги пацієнтам з патологією шлунково-кишкового тракту.

58-річний пацієнт поступив до лікарні з діагнозом гепатит С, сформованим цирозом печінки, в анамнезі чотири кровотечі з варикозно розширених вен стравоходу.

«Під час планового ендоскопічного обстеження у пацієнта виявили варикозно розширені вени стравоходу ІІІ ступеня, поверхня судин синього кольору із червоними смугами та плямами «червоної вишні». Це свідчило про високий ризик повторної кровотечі. На консиліумі лікарів хворому вирішено провести ендоскопічне лікування варикозно розширених вен під загальним знечуленням, яке успішно виконано. Пацієнт у задовільному стані виписаний із стаціонару», – розповів Юрій Бутницький.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар