Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі провели спецоперацію із затримання "невловимого" злодія, який ледь не вкрав орендований позашляховик

Субота, 03 грудня 2022 10:42
Серійного злочинця, за яким довгий час полювали правоохоронці з цілої України, затримали в Тернополі.

Як стало відомо журналістам сайту «Тернополяни» з власних джерел, 44-річний чоловік приїхав з Черкас, щоб тут орендувати авто в місцевій прокатній компанії Grand Garage. Під час перевірки його документів працівники фірми запідозрили їх підробку. Згодом догадки підтвердились – людиною, яка захотіла орендувати дороговартісний Mitsubishi Outlander 2019 року випуску виявився відомий на всю країну злодій з Черкащини, який навіть головним героєм кримінального сюжету у «Надзвичайних новинах» був.

Як згодом з’ясувалося, він офіційно перебував у розшуку за вчинення шахрайських дій у ряді українських областей. Так, у його «послужному списку» викрадення орендованих автівок у Київській, Одеській, Харківській, Черкаській, Чернівецькій областях. Що цікаво, у тернопільську прокатну фірму він вже звертався два роки тому за цим самим авто. Тоді йому машину просто не видали, знаючи про кримінальне минуле афериста. Та він, ймовірно, вважав, що про нього тут всі забули. На цей раз шахрай пред’явив нові документи і знову попросив той самий кросовер з надією переоформити його та перепродати, видаючи себе за власника.

Втім, реалізувати хитрий задум йому не вдалося. Після оформлення документів на офісі компанії злочинця «взяли» на вулиці. Затримання проводили оперативники Тернопільського районного управління поліції.

«Розшуківці Тернопільського райуправління поліції отримали оперативну інформацію про те, що до обласного центру приїхала особа, схожа на зловмисника, який фігурує у багатьох кримінальних провадженнях, розпочатих поліцейськими інших областей, і намагається взяти в оренду дороговартісний Mitsubishi Outlander, 2019 року випуску. В ході оперативних заходів зловмисника затримали. При собі у нього був підроблений паспорт. Дізнавачі розпочали кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу», - інформують поліцейські.

Наразі зловмисник перебуває в Чернівцях – його помістили в ізолятор тимчасового тримання. Та от питання до правоохоронних органів: чи сидітиме він, адже досі зловмиснику «дивним чином» вдавалося виходити «сухим із води», ймовірно, через «правильні» знайомства. А тим часом кинути його за ґрати мріють власники прокатних авто компаній по всій Україні, які через шахрая позбулися своїх автівок. Далі підозрюваному мають обрати запобіжний захід з правом внесення застави… Чи суд таки прийме до уваги те, що відпускати цього «бізнесмена» не можна… інакше його безчинства продовжуватимуться, якщо замість крапки по даній особі, знову ставити три…

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар