Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі відбувся чемпіонат України з вітрильного спорту

П'ятниця, 12 липня 2024 11:11
Чемпіонат України з вітрильного спорту-2023 Чемпіонат України з вітрильного спорту-2023
Впродовж п’яти днів на акваторії Тернопільського ставу тривали перегони чемпіонату України з вітрильного спорту.

Відбувались змагання у різних класах вітродошок. Дорослі та юніори виступали у новому олімпійському класі іQFOil, а юнаки та дівчата змагались у дитячому класі Techno 293, пише "Тернопільська Липа".

Учасниками чемпіонату стали спортсмени з Дніпра, Харкова та Тернополя. Як сказав головний суддя змагань, віцепрезидент Вітрильної Федерації України Сергій Шумілов, такі змагання проводяться у Тернополі з 2018 року і традиційно участь у них брали, окрім тернополян, віндсерфінгісти з Миколаєва, Києва та Одеси, а також представники Донецької та Кіровоградської областей.

За його словами, цьогоріч географія учасників, на жаль, не була такою широкою, але при цьому регата пройшла на високому рівні. Шумілов додав, що Тернопіль зараз можна вважати одним з основних центрів розвитку віндсерфінгу в Україні.

За час регати було проведено 12 перегонів для дорослих і 7 перегонів для дітей. Вітри були несильними, але достатніми для проведення перегонів в дисципліні "слалом".

В результаті, у класі iQFOil за олімпійською програмою серед чоловіків чемпіоном України став спортсмен з Дніпра, майстер спорту України Олександр Менделенко. Звання срібного призера змагань виборов тернополянин Марʼян Воловець – майстер спорту України, випускник ЗУНУ, представник обласної ШВСМ. Третє місце виборов ще один віндсерфінгіст із Дніпра, майстер спорту України Владислав Менделенко.

Серед жінок чемпіонкою України у класі iQFOil за олімпійською програмою стала тернополянка, кандидат в майстри спорту Аліна Нижегородова – вихованка обласної ШВСМ, студентка факультету іноземних мов Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Щодо результатів наймолодших віндсерфінгістів, то у класі Techno 293 серед юнаків звання чемпіона здобув Демʼян Варода, учень Тернопільської школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука. Для цього юного спортсмена це вже не перша перемога – минулоріч Дем’ян теж був переможцем аналогічної регати та здобув перше місце на чемпіонаті міста з віндсерфінгу серед учасників до 15-ти років.

Срібним призером чемпіонату України-2024 став Платон Кушик, учень Тернопільської спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземних мов №3, який був наймолодшим учасником у своїй віковій групі. Попри те, що Платон пропустив перший день змагань, він впевнено пройшов усі наступні перегони і в загальному заліку посів друге місце. А третім був Марк Резніченко з школи-ліцею №6, який вперше брав участь у таких змаганнях, однак зміг увійти до трійки лідерів.

Серед дівчат у класі Techno 293 відзначились Іларія Сінькевич, яка посіла перше місце, та Софія Корнієнко, яка була другою. Обидві – учениці Тернопільської школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука. Третє місце здобула харків’янка Аліса Калугіна. Для всіх дівчат це були перші вітрильні змагання, які стали своєрідним випробуванням "на міцність", перевіркою сили характеру та волі до перемоги. Усі вони, як і хлопці, мали сім перегонів, успішно проходили дистанцію та вкладалися у контрольний час.

Усі учасники перегонів у класі Techno 293 – вихованці КДЮСШ з водних видів спорту Тернопільської міської ради. Тренують їх Олексій Нижегородов та Ірина Сінькевич.

78768-876543-876546787.JPG

677-6-36575-8765-87656-0987654.JPG

8789798664887644-0987.JPG

6899-09879-547657647-8765.JPG

Додати коментар