Читайте нас в соціальних мережах

Блаженніший Святослав у Зарваниці: «Ми прийшли до Мами, щоб принести Їй наш біль»(пряме включення з Всеукраїнської прощі)

Неділя, 16 липня 2023 11:51
Сьогодні у Зарваниці триває другий день Всеукраїнської прощі, куди з’їхалися паломники з різних куточків України та із закордону. Прибув на Тернопілля і Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Вже з перших слів свого звернення до прочан він розчулив кожного, хто прибув сюди заради молитви за нашу країну.

«Як дитина, коли її щось болить, шукає маму, так і ми сьогодні, як Церква, як народ, прийшли до нашої Небесної Матері. Нас так болить ця війна: незнане поки що число загиблих, десятки тисяч поранених, тисячі зниклих безвісти. Ми сьогодні прийшли до Зарваниці, до нашої Мами, щоб Їй принести наш біль, наші сльози. І тут, у Зарваниці, Вона усіх нас пригортає», — сказав Предстоятель.

Блаженніший Святослав у співслужінні багатьох єпископів і священників очолив на площі перед базилікою, Молебнем до Пресвятої Богородиці розпочав цьогорічну Всеукраїнську прощу.

«Ми молимося за справедливий мир для України, за нашу з вами перемогу добра над злом. Так стається, що війну починає людина, зла людина, яка потім сама стає її в’язнем. Війна, як злий дух, виходить з-під контролю того, хто її починає. Але мир приходить від Бога. Бог кладе край гріху і навіть смерті. Він кладе край війні. І ми сьогодні тут, щоб про це просити нашого Бога через заступництво нашої Небесної Матері Пречистої Діви Марії: Мати Божа, попроси у твого Сина закінчення цієї страшної трагедії і болю нашого народу! Будьмо певні, що логіка Божого миру є сильніша від логіки людської злоби і війни», - сказав Глава УГКЦ.

Цього року на прощу до Зарваниці прибули особливі гості — Апостольський нунцій в Україні Вісвальдас Кульбокас і голова оргкомітету Світового дня молоді 2023, єпископ-помічник римо-католицького патріарха Лісабону Амеріко Мануєль Алвес Аґуяр. Блаженніший Святослав подякував їм та єпископам УГКЦ з усієї України, які прибули до Зарваниці на прощу, за молитву та підтримку змученого війною, знесиленого та розбитого, але незламного українського народу.

Просто зараз у Марійському духовному центрі Зарваниця триває Архиєрейська Божественна Літургія:

po3.jpg

po1.jpg

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ