Читайте нас в соціальних мережах

Коли перейде ПЦУ на новий календар розповів митрополит Епіфаній

Четвер, 04 травня 2023 12:13
ПЦУ повідомить про своє рішення щодо церковного календаря уже цього місяця.

Православна Церква України думає про перехід на новий календар, але очікує рішення Архієрейського Собору, який відбудеться у травні. Про це розповів Предстоятель ПЦУ Епіфаній в інтерв’ю Gazeta.ua

Митрополит вважає, що перехід на новий стиль святкування дозволить перейти на більш точний календар і уникнути поступового зміщення нерухомих свят.

За його словами, церковна реформа має на меті якнайкраще свідчити світло Христової істини, але не стосується православного віровчення, яке є незмінним.

«Думати над календарною реформою і робити відповідні кроки в цьому напрямку ми насправді розпочали давно. Ми обрали стратегію виважених і поступових кроків, щоб підготувати паству й не отримати церковного розділення через це питання, приклади чого, на жаль, є у світі. Тепер наші парафії вже можуть обирати, якого календаря дотримуватися. У травні на Архієрейському Соборі ми винесемо загальноцерковне рішення щодо цього. Втілення цієї реформи насамперед дасть змогу перейти на більш точний календар й уникнути в майбутньому поступового зміщення нерухомих свят. І хоч на цьому шляху ще залишаються деякі труднощі, проте переконаний, що з Божою допомогою ми їх вирішимо. Адже мета в нас насправді блага – якнайкраще свідчити світло Христової істини. Для цього ми й робимо переклади й редакції певної церковної літератури й упроваджуємо відповідні церковні реформи. Однак це, звісно, не стосується православного віровчення, яке є незмінним», – пояснив Предстоятель ПЦУ.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Григорій 04.05.2023, 12:34
Пох.... І на Єпіфанія, і на клір! Дурять попики народ, ой дурять!
А ось вам офіційна статистика: найменшу середню пенсію отримують жителі Тернопільської області. Про це відомо з Опендатабот.
Скарга

Додати коментар