Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські депутати готують текст звернення до Мінкульту щодо подальшої долі Почаївської лаври

Понеділок, 20 березня 2023 19:02
Сьогодні відбулося друге засідання комісії Тернопільської обласної ради щодо законності використання УПЦ МП споруд Почаївської лаври.

Депутати обговорили юридичні аспекти проблеми, та шляхи їх вирішення в правовому руслі. Відтак, було вирішено підготувати текст звернення депутатів Тернопільської облради до міністерства культури України, яке планується винести на розгляд під час сесії, що відбудеться 22 березня 2023 року.

Втім, обласні обранці впевнені, що питання не має стояти так, ніби ми маємо справу із релігійною організацією законослухняних громадян України.

«Московський патріархат від початку був і є філією ФСБ росії, і виконує в нас тільки притаманні своїй людожерській сутності справи. Я, як представниця фракції Європейської солідарності в Тернопільській обласній раді, наголосила про важливість вирішення цього питання на всеукраїнському рівні в Києві», - пише у «Фейсбуці» Вікторія Кривоніс.

За її словами, проблему можна вирішити дуже швидко.

«Найпростішим і найправильнішим способом буде відмовити моспатріархату в реєстрації в Україні як релігійній організації, по тій простій причині, що він в принципі не має нікого відношення ні до віри, ні до релігії (хіба сприймати поклоніння дияволу в особі військового злочинця путіна теж релігією?) А також визнати моспатріархат терористичним угрупуванням, філією спецслужб ворожої держави з котрою ми знаходимось у стані війни. І тоді відпадуть непотрібні юридичні підстави накінець виперти шпигунів московії з нашої неньки України раз і назавжди», - додає депутатка.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ