Читайте нас в соціальних мережах

Святослав Шевчук написав лист про повернення Почаївської лаври в лоно Української Греко-Католицької Церкви

Четвер, 09 лютого 2023 18:00
фото ілюстративне фото ілюстративне
Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, написав лист про повернення святині в лоно Української Греко-Католицької Церкви та передав його голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку через отців-василіянів. 

Йоан Школик, ЧСВВ, Протоігумен, передав лист Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, про повернення святині в лоно Української Греко-Католицької Церкви в руки голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку. 

"Українському народу та Церквам в Україні потрібно шукати те, що нас об’єднує, а не розділяє, дбаючи про торжество справедливості. Було б доцільним денонсувати договір про оренду заповідника із теперішнім орендатором, укладений на термін до 2054 року, та повернути будівлі святині законним власникам – тим, котрі зводили споруди та надали головний імпульс розвитку монастир", - відзначили духовні представники на зустрічі

Взявши до уваги офіційну думку УГКЦ щодо цієї колосальної проблеми, голова Тернопільської обласної ради зазначив, що найпершим завданням вважає необхідність заборонити московський патріархату в Україні, який діє як філія ворожої політичної системи та спецслужб, вигнати п’яту колону, подолати передовсім духовного ворога – причину розбрату.

А тоді держава, через відповідні міністерства, в діалозі із суспільством, визначить, яку саме власність повертати якій конфесії, щоб задовольнити правду і справедливість.

 

 

 

 

"Тернополяни" писали, що Громадськість має тиснути, щоб розірвати договір оренди комплексу споруд Почаївської лаври з УПЦ мп.

Держава розпочне розслідування будівництв на території Києво-Печерської та Почаївської лавр.

Хто і як має «виселяти» УПЦ МП з Почаївської лаври?

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар