Читайте нас в соціальних мережах

Архієпископа з Тернопільщини возведено до сану митрополита

Четвер, 02 лютого 2023 20:15
Нестор (Писик) Нестор (Писик)
Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор (Писик) сьогодні, 2 лютого, після синоду ПЦУ, був возведений до сану митрополита.

Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. 

"Щиро вітаю Владику Нестора з возведенням у сан Митрополита! Дякуємо за Вашу вірну службу Православна Церква України та Господу за те, що послав нам, громаді Тернопільщини Вас, бо Ви є справжній духовний батько та наставник жителів області!", - відзначив Михайло Головко.

Припускаємо, що відповідне рішення прийняли на сьогоднішньому синоді ПЦУ. 

До слова, Нестор (у миру Писик Андрій Анатолійович; нар. 22 травня 1979, Підволочиськ) — український релігійний діяч, архієрей Православної церкви України (до 15 грудня 2018 року — Української православної церкви Київського патріархату), архієпископ Тернопільський і Кременецький. Кандидат богослов'я (2003).

З 2006 року єпископ Тернопільський і Бучацький УПЦ КП, у 2012 році піднесений до сану архієпископа з титулом – Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП, з 2019 року архієпископ Тернопільський і Кременецький ПЦУ.

Голова Синодального управління взаємодії з молодіжно-патріотичними громадськими об’єднаннями, заступник голови Синодальної Богословсько-літургічної комісії.

Розпорядженням Священного Синоду 24.03.2021 року був призначений тимчасово керуючим Хмельницькою єпархією.

Довідково: Митрополит (грец. μητροπολίτης — «той, хто з митрополії») — другий після патріарха титул єпископа у православній церкві (в грецькій традиції третій після патріарха та архиєпископа), головуючий в Митрополії, також очолює автокефальні або автономні церкви.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ