Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі зібралися єпископи ПЦУ з різних куточків України щоб вшанувати пам'ять митрополита Мефодія

Понеділок, 24 лютого 2020 17:10
Представники кількох єпархій Православної Церкви України зібралися сьогодні в Тернополі щоб вшанувати пам'ять спочилого п’ять років тому Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви владики Мефодія Кудрякова.

Божественну літургію в Кафедральному храмі Різдва Христового м. Тернополя очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Його високопреосвященству співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Фастівський Володимир та численне духовенство з різних єпархій Православної Церкви України.

По завершенні літургії архіпастирі разом з духовенством звершили у храмі панахиду за спочилим Митрополитом Мефодієм.

Архієреї, священники та парафіяни пройшли хресним ходом до могили спочилого Предстоятеля УАПЦ, де помолилися за упокій його душі та поклали квіти.

Нагадаємо, що Предстоятель УАПЦ митрополит Київський і всієї України Мефодій Кудряков помер на 66-му році життя 24 лютого 2015 року. Він очолював Українську Автокефальну Православну Церкву протягом 15 років.


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ