Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк розповів, кому потрібно звернутися, щоб отримати субсидію на неопалювальний сезон

Вівторок, 06 червня 2023 15:57
З 1-го січня цього року Пенсійний фонд України є головним координатором і державною установою, яка призначає і контролює видачу субсидій громадянам.

Про це розповів народний депутат від «Батьківщини», перший заступник голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк в ефірі телеканалу “Рада”.

– У червні Пенсійний фонд України продовжить призначати житлові субсидії на неопалювальний період (з 1 травня по 30 вересня) для більшості домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому опалювальному періоді, – пояснює Михайло Цимбалюк. – Для тих, хто вже отримував цю допомогу під час опалювального сезону, такі субсидії будуть перепризначені автоматично. Водночас деяким категоріям українців необхідно подати заяви на отримання субсидій заново.

Подавати заяву на субсидію повторно потрібно у наступних випадках: якщо у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи; члени домогосподарства орендують житлові приміщення для проживання та оплачують житлово-комунальні послуги; кількість зареєстрованих осіб, що фактично проживають, у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих; домогосподарство звертається за призначенням житлової субсидії на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

– Отримувачі субсидії повинні надати інформацію до органу Фонду протягом 30 днів. За відсутності необхідної інформації – житлова субсидія на такі послуги призначатися не буде, – говорить Михайло Цимбалюк. – Розмір субсидії в неопалювальний сезон складає в середньому від 350 до 400 гривень.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ