Читайте нас в соціальних мережах

«Має бути справедливість і стимул для тих, хто ризикує», – Михайло Цимбалюк про виплати військовим у 30 тисяч

Понеділок, 22 травня 2023 15:00
У Верховній Раді України триває робота та дискусії щодо повернення виплат 30 тисяч гривень військовослужбовцям.

Про деталі законодавчої ініціативи розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк у ефірі каналу «Прямий».  

– Я впевнений, що 30 тисяч Верховна Рада України поверне військовим. Нагадаю, що вона їх і не забирала, це було рішення Кабінету Міністрів України. На засіданнях робочої групи конструктивно працюють представники різних політичних сил, також ми запрошували військове керівництво. Основний критерій – щоб ці виплати були військово-соціально справедливі. Окрім цього, повинен бути фінансовий стимул для тих, хто ризикує, – зазначив Михайло Цимбалюк.  

Політик додав, що разом з колегами-депутатами та представниками Міноборони, Мінфіну, МВС та інших структур працює над підвищенням зарплат строковикам і курсантам та інструкторам військової справи; уніфікацією грошового забезпечення військовослужбовців залежно від виконання бойових завдань і територіального розташування.

– Не можуть однаково отримувати прикордонники, які несуть служби у Мукачівському загоні та Луганському загоні. Має бути стимул для тих, які більше ризикують. Ми продовжуємо працювати. Думаю, до кінця місяця визначимо, яким категоріям повернути виплати і де знайти ці кошти,  додав Михайло Цимбалюк.  

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ