Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: «Крок за кроком зробимо все, щоб наші поранені воїни могли отримати якісну реабілітацію»

П'ятниця, 21 квітня 2023 12:54
Національна академія медичних наук України вже опрацьовує досвід реабілітації ізраїльських, американських та військових інших держав, щоб створити аналогічну якісну українську систему.

Про це розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк у ефірі телеканалу «Рада».

– В державі розробляється системний підхід до вирішення цієї проблеми. Насправді, тут роботи вистачить і парламентарям. Адже військовослужбовці, які будучи громадянами інших держав сьогодні служать в ЗСУ, в спеціальних підрозділах, якщо, наприклад, втратять кінцівку, змушені звертатися до іншої держави. В українському законодавстві чітко вказано, що протезуванню підлягають тільки громадяни України, – каже Михайло Цимбалюк. – Тож зараз ми готуємо зміни, щоб ці люди захищаючи нашу державу на рівні громадян України, могли отримати і на тому ж рівні послуги.

Законодавча база майже підготовлена — залишаються підзаконні акти, каже народний депутат.

– В Кабінеті Міністрів України створена спеціальна робоча група, до якої входять представники міністерств та народні депутати, для напрацювання системних змін у наших медичних і реабілітаційних центрах. Я впевнений, що крок за кроком ми зробимо все для того, щоб наші військовослужбовці частково втративши здоров’я могли отримати реабілітацію, – говорить Михайло Цимбалюк.

До слова, понад 80% українських військових, які отримали поранення повертаються у стрій завдяки зусиллям військових медиків.

– Це насправді дуже високий відсоток. Він говорить те, що українська медицина надзвичайно потужна. Період воєнного стану є з одного боку викликом, а з іншого – досвідом коли наші цивільні медики працюючи в таких бригадах набираються досвіду і допомагають нашим військовим реабілітуватися, – додає Михайло Цимбалюк.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар