Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: Якість освіти в умовах війни – це гарантія майбутніх перемог (відео)

Вівторок, 28 березня 2023 10:30
Верховна рада України у вівторок, 21 березня, проголосувала за призначення на посаду міністра освіти та науки Оксена Лісового.

Його кандидатуру підтримали 313 народних обранців.

У своєму виступі з трибуни ВРУ народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк наголосив, що якість освіти в умовах війни – це гарантія майбутніх перемог.

– Сьогодні невипадково така увага до призначення міністра освіти і в сесійній залі, і у всього українського суспільства. Оксен Васильович на зустрічі з фракцією «Батьківщини» дав вичерпні відповіді на всі ті питання, які нас турбували, тому ми його підтримуємо. Дуже важливо, щоб профтехосвіта стала пріоритетом для держави, а не лише для органів місцевого самоврядування. Окрім цього, необхідно подбати про мільйони українських дійте, які сьогодні вимушено навчаються за межами держави, щоб вони вивчали і там українську мову. А влада, у тому числі міністерство освіти, має подбати, щоб створити умови тут, аби діти якнайшвидше повернулися додому,  зазначив Михайло Цимбалюк.  

Також він нагадав, що уряд напередодні відмовився від підвищення мінімальних зарплат вчителів з 2023 року. Так, Постановою Кабміну призупиняється норма про те, що з 1 січня 2023 року мінімальний розмір посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічного працівника становить 4 розміри прожиткового мінімуму.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ