Читайте нас в соціальних мережах

«Мир між різними національностями в Ізмаїлі – приклад для наслідування», – Ігор Побер

Неділя, 26 вересня 2021 15:22
Днями жителі Ізмаїла Одеської області відзначили День міста.

Серед мешканців Ізмаїла – українці, молдавани, росіяни, болгари, гагаузи та представники ще понад десяти національностей. Усі вони живуть мирно.

Цей феномен безконфліктного проживання таких різних людей обговорили у прямому ефірі каналу «НАШ» за участю політика з Тернопільщини Ігоря Побера.

– Цей регіон Одещини до сьогодні зберіг свою сутність та культуру. Мабуть, справа у тому, що тут колись процес переселення не набрав обертів. Наприклад, багато людей переселяли з Львова в Донецьк, або ж чимало російськомовного населення виселили до Тернополя. У центральній частині нашого міста колись жили переважно переселенці. Схоже, в Ізмаїлі таких міграційних процесів не було, – розповів Ігор Побер.

Політик підкреслив, що безконфліктність людей різних національностей  – гарний приклад для наслідування.

– У селищі поблизу Ізмаїла проживає мій товариш. Він також професійний спортсмен, тому ми вдвох часто подорожували світом й багато спілкувалися. Він розповідав, що в них справді вживається багато національностей. Це – хороший приклад. У школі всі навчаються болгарською мовою, але ніяких конфліктних ситуацій при цьому не виникає. Однак випускники потім продовжують навчання у Болгарії, – зазначив Ігор Побер.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар