Читайте нас в соціальних мережах

Нардеп з Тернопільщини Микола Люшняк – співавтор законопроекту про мобілізацію, який пропонує реорганізувати ТЦК

Середа, 10 січня 2024 18:15
У ВРУ зареєстровано вже кілька законопроектів, які покликані змінити підхід до мобілізації в Україні.

Один із них – № 10378-4. Його співавтором є народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.

Законопроєкт є альтернативним до проекту закону № 10378, який внесений Кабінетом Міністрів України 25 грудня 2023 року, пояснює Микола Люшняк.

– У суспільстві зараз простежується багато негативу стосовно питань мобілізації. Чимало працівників центрів комплектування втрапили у скандали, пов’язані з корупцією та перевищенням своїх повноважень. Занепокоєння також викликають факти, коли недостатньо підготовлених громадян залучають до бойових дій у найгарячіших точках. Ми розуміємо, що боротьба з ворогом потребує титанічних зусиль, однак маємо врегулювати питання мобілізації, демобілізації та підготовки, аби зберегти суспільний баланс і, звісно, захистити свою Батьківщину, –наголосив Микола Люшняк.

Що важливого пропонує законопроєкт № 10378-4:

- запровадження обов’язкової допризовної підготовки на основі базової і повної загальної середньої освіти;

- реорганізація територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки громадян (повноваження, що пов’язані із забезпеченням виконання військового обов’язку громадянами України, переходять до підрозділів військових частин, а інші повноваження – до місцевої державної адміністрації (військової, військово-цивільної);

- коригування підстав для відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації (не підлягатимуть призову працівники підприємств, установ, організацій усіх форм власності, працівники суб’єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми та фізичних осіб, зареєстрованих в установленому законом порядку як фізичні особи-підприємці, за яких роботодавці сплачують щомісячну плату за відстрочку від призову у розмірі однієї мінімальної заробітної плати);

- створення навчально-тренувальних центрів.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Razmarin 22.01.2024, 11:34
Це популізм. Коли ТЦК реорганізують? Коли молодь встигне пройти допризовну підготовку? Спочатку наберуть і відправлять сотні тисяч хлопців на смерть, і тільки потім почнуть щось змінювати. А про щомісячну плату за відстрочку - це анекдот. Це формалізований хабар, який тільки спровокує соціальну напругу через несправедливіст ь. Будуть офіційно торгувати бронюванням, як зараз роблять на підприємствах критичної інфраструктури. Поки всі законопроекти щодо мобілізації скеровані тільки на те, щоб воювали тільки бідні, а багаті вдома відсиджувалися.
Скарга
0 #1 Anastasia 11.01.2024, 12:17
Как уже надоела вся эта возня с этим законом. В какой-то цирк превратили. Причем адекватный вариант закона так никто и не представил! А ведь речь идет о том, как решить крайне важные проблемы, от которых зависит будущее страны и жизнь народа. А у нас как всегда - все закончилось балаганом в ВР.
Скарга

Додати коментар