Читайте нас в соціальних мережах

«Прикро, коли диванні експерти кажуть, що вся поліція має бути на фронті», – очільник поліції Тернопільщини Зюбаненко (відео)

П'ятниця, 29 грудня 2023 19:40
У новому випуску нашого проєкту «Тернополяни» поспілкувалися з начальником ГУНП в Тернопільській області Сергієм Зюбаненком.

 Він очолив обласну поліцію у червні цього року, та вже встиг внести багато змін.

Чим пишається та що планує – Сергій Зюбаненко розповів у нашому інтерв’ю.

– Я абсолютно нормально адаптувався на Тернопільщині. Пройшло лише пів року, але за цей час ми динамічно попрацювали. Складається враження, що тут я вже набагато довше. Цими днями підводжу підсумки у колективі. Бачимо, де є здобутки, а де прорахунки. Я дуже самокритичний і завжди ставлю максимальну планку. Зрозуміло, що я незадоволений, але дещо нам вдалося змінити. Впевнений, що свіжий погляд приносить свої плоди. Я працював в різних регіонах, тож намагався запозичити звідти все найкраще,  зазначив Сергій Зюбаненко.

Поліціянт наголосив на тому, що на Тернопільщині – найкраща безпекова ситуація. Та, перш за все, це пов’язано не з роботою поліцейських, а з тим, що в Тернопільській області релігійні люди.  

– Посилено працюємо над розкриттям латентних злочинів – наркотики, зброя, шахрайство. Тобто розкриваємо не лише ті злочини, про які повідомляють люди, а знаходимо зловмисників самостійно, – сказав Зюбаненко. –  Кожна справа – це доля людини. Можемо розкрити неважкі злочини, але потерпіла, наприклад, є людиною літнього віку, у якої мінімальні статки. Для неї те, що вкрали, може бути дорогоціннішим, аніж мільярд доларів для багатія.

Одним із основних напрямків, над якими працює обласна поліція, є також покращення технічного забезпечення. Воно, за словами Сергія Зюбаненка, було на дуже низькому рівні. Окрім цього, значну увагу також приділяють розвитку проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Розповів Сергій Зюбаненко також і про проблеми мобілізації.

– Прикро, коли диванні експерти кажуть, що вся поліція має бути на фронті. Вони не розуміють, що всі правоохоронці якраз і є на фронті. У нас немає перепочинку, є ротації – одні приїжджають, а інші їдуть. Вони повертаються не у відпустку, а одразу заступають на несення служби, – підкреслив начальник ГУНП в Тернопільській області.  

Він зазначив, що сформовано резерв з поліцейських, які у будь-який момент готові виїхати на фронт.

 

– Ти слухаєш ці судження «експертів», розуміючи, що кожен день несеш відповідальність за поліцейських, який відправив на війну. Розумієш, що в них є сім’ї, які чекають їхнього повернення додому,  поділився Сергій Зюбаненко.  

Очільник поліції Тернопільщини зауважив, що поліцейські інколи ходять поруч з ТЦК, аби забезпечити дотримання громадського порядку.

– А хіба ті хлопці та дівчата, які вже два роки на фронті, не мають права на відпочинок? То хто їх має замінити? Наш ворог не заспокоїться. Якщо окупанти творять такі звірства на сході України, то що може чекати нас на заході? Мобілізація – це проблема не працівників військкомату, а всіх нас. Ми маємо об’єднатися, щоб перемогти,  підсумував Зюбаненко.

Більше – у нашому інтерв’ю.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #4 Shura81 09.01.2024, 15:43
Прикро, коли керівництво ЗСУ так погано використовує людські ресурси. Скільки вояків загинуло через банальні помилки й байдужість командування. Через те люди й пропонують залучати поліцейських до армії. Ми прекрасно бачимо, скільки їх і що вони роблять. Населення скоротилося, тому й роботи у поліції стало набагато менше. Проте я допускаю, що їх прихованим чином відправляють на фронт, нібито у відрядження.
Скарга
+5 #3 Лівоохоронець 30.12.2023, 16:32
Поліція інколи ходить поруч з ТЦК,аби забезпечити дотримання громадського порядку. А коли на очах в поліції ТЦК викрадає людей і тим самим коіть злочин, куди дивиться мусорня?
Скарга
+3 #2 ігор 30.12.2023, 12:20
цікаво, чому на фінансування міліції, грошей не було, а на фінансування поліції з"явились, бо таке враження, що поліцію почав фінансувати наркобізнес і бізнес для якого заробіток на війні
Скарга
+6 #1 111 29.12.2023, 23:30
Мусор, послухай, що про вас виродків каже полковник Світан Роман Григорович Чи він також диванний експерт?
Скарга

Додати коментар