Читайте нас в соціальних мережах

Ігор Побер: «Зеленський мав реальний шанс наполягти на перегляді Мінських домовленостей»

Субота, 12 лютого 2022 15:15
Зустріч радників лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Франція, Німеччина, Росія) у Берліні тривала кілька годин. За її підсумками, усі визнали необхідність  виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Свою думку щодо цього висловив народний депутат VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер у прямому ефірі каналу «Україна 24».

– Найстрашніше те, що в нас немає ніякої позиції. Єрмак поїхав самостійно. Максимум від переговорів неможливо чекати. Було б добре, якби хоч домовилися про припинення вогню чи обмін полоненими. Якщо хоч один наш бранець повернеться додому – це вже велика користь від перемовин,  зазначив Ігор Побер.

Політик підкреслив, що президент України повинен був наполягти на перегляді Мінських домовленостей.

– США, Німеччина, Франція чітко заявляють, що є Мінські домовленості і їх треба виконувати. Востаннє лідери «нормандської четвірки» зустрічалися у грудні 2019 року. Що змінилося з того часу? Володимир Зеленський мав реальний шанс наполягти на перегляді Мінських домовленостей, бо він не був їх підписантом. Так, я розумію, що РФ не виконує зобов’язання, але й ми також не виконуємо. Сьогодні ВРУ не прийме закон про особливий статус Донбасу. Голосів не назбирається, бо ні «Батьківщина», ні «ЄС», ні «Голос» голосувати не будуть. Ну не зробимо ми цього, давайте шукати інші шляхи, іншу площадку,  додав Ігор Побер.

Він також підсумував, що Мінські угоди – вінець російської дипломатії, однак вони вигідні лише для РФ.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Roma 12.02.2022, 23:02
Дядь піз-ти не мішки носити, яке нах право, на прес-конференці ї Путін чітко сказав що нічого переглядати не буде, є документ і потрібно виконувати...
Скарга

Додати коментар