Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: «Українська армія на контрактній основі – наше майбутнє»

П'ятниця, 04 лютого 2022 20:30
Президент України Володимир Зеленський пропонує розпочати підготовку законопроєкту щодо скасування обов’язкового призову до армії через 2 роки з поступовим переходом на контрактну основу.

Народний депутат України від ВО «Батьківщина», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк вважає, що такі заяви Зеленського – чергова обіцянка перед президентськими виборами.

Про це він розповів у прямому ефірі каналу «Україна 24».

– Команда ВО «Батьківщина» вже багато років наголошувала на необхідності проведення реформи Збройних сил України, яка передбачатиме побудову сильної української армії на контрактній основі, створення належного соціально-економічного забезпечення і всіх необхідних умов для військових. Зараз же пропозиція президента є просто передвиборчою обіцянкою на чергові вибори, – зазначив Михайло Цимбалюк.

Тема армії на контрактній основі обговорюється вже майже два десятки років, зауважив Михайло Цимбалюк.

– Про цю ідею ще у 2005 році заявляв Віктор Ющенко, згодом і Петро Порошенко. Сам Володимир Зеленський йшов з цим на вибори. Я очікував, що з 2020 року буде поетапний перехід на контрактну армію, бо за цим – наше майбутнє. Вибачте, але для чого взагалі призивати 18-19 річних дітей, давати їм в руки зброю?! Маємо результат – трагедію в Дніпрі. Чому президент хоче втілювати цю ідею з 2024 року? Бо це – рік президентських виборів. Українців знову чекає черговий політичний популізм, – підкреслив Михайло Цимбалюк.

Військовослужбовцям необхідно негайно підвищити зарплату, кошти в бюджеті на це є, переконаний Михайло Цимбалюк.

– Кілька тижнів тому я запитав міністра оборони, яка зарплата у контрактника першого року служби. Він відповів, що 12 тисяч гривень. Хто сьогодні піде за такі гроші на контрактну службу? Тому не треба давати захмарні обіцянки, а, в першу чергу, підняти зарплати військовим,  підсумував Михайло Цимбалюк.  

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар