Читайте нас в соціальних мережах

Андрій Богданець закликав голову бюджетного комітету ВРУ врахувати інтереси громад Тернопільщини (документ)

Понеділок, 25 жовтня 2021 10:24
Народний депутат від «Слуги Народу» Андрій Богданець просить голову Комітету ВРУ з питань бюджету Юрія Арістова переглянути проект закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» № 6062.

Тернопільський нардеп вважає, що документ в запропонованій редакції може поставити під загрозу подальшу успішність реформи децентралізації та містить низку положень, які негативно вплинуть на органи місцевого самоврядування Тернопільщини й всієї України.

З відповідним проханням до Андрія Богданця звернувся мер Тернополя Сергій Надал. Очільник міста закликав, аби в столиці дослухалися до місцевого самоврядування, врахували інтереси територіальних громад і не підтримували прийняття законопроєкту № 6062.

Даний законопроєкт містить у собі ряд положень, наслідками яких є загрози додаткового навантаження на органи місцевого самоврядування в частині фінансування делегованих повноважень, погіршення фінансової основи органів місцевого самоврядування та розбалансування місцевих бюджетів, втручання держави у самостійність місцевого самоврядування та обмеження самостійності в управлінні виконавчих органів місцевих рад та бюджетних установ комунальної власності.

Народний депутат поділяє стурбованість мера Тернополя щодо можливого настання негативних наслідків у разі прийняття цього закону. З метою їх недопущення він надіслав відповідне звернення до Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Юрія Арістова з проханням врахувати висловлені зауваження.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ