Читайте нас в соціальних мережах

Б’ється за свободу разом з українцями: німецький волонтер Томас Готвалд вже 12-й раз приїхав на Тернопільщину (відео)

П'ятниця, 29 грудня 2023 15:32
Томас Готвалд з Німеччини від початку повномасштабної війни допомагає Україні в боротьбі проти російських окупантів.

Чоловік працює на заводі Siemens. Має трьох дочок і міг би насолоджуватися спокійним життям в колі рідних, але він приїжджає в Україну і привозить допомогу для військових та цивільних.

Томас створив організацію Peace & Love Transports, яка активно допомагає українцям.

– Мій шлях почався з того моменту, коли в Україні розпочалася війна. Ми з дружиною розказали про це дітям. Тоді мої діти стали поштовхом для мене. Вони сказали, що треба допомагати, – розповів «Тернополянам» засновник організації Peace & Love Transports Томас Готвалд.

Дочки Томаса сплели з бісеру браслети і сережки та продали на ярмарку. Вдалося зібрати 1400 євро. Ці гроші сім’я Томаса передала місцевій владі, яка придбала та відправила в Україну необхідні речі.

– Це стало поштовхом для мене, щоб створити організацію Peace & Love Transports. Тоді ми почали активно допомагати Україні,  каже Томас Готвалд.  

З того часу Томас з іншими волонтерами вже дванадцятий раз в Україні.

– Цього разу ми привезли дуже багато одягу, адже зараз зима і солдатам це необхідно. Привезли багато моніторів для тих людей, які працюють з дронами, а також чимало медикаментів,  зазначає Томас.  

В Україні радо зустрічають німецьких волонтерів і вдячні за їх підтримку та солідарність з нашим народом.

Під час останнього візиту Томаса На Тернопільщину народний депутат Микола Люшняк передав волонтеру рукавиці з автографом Кличка.

– Не той друг – який називається другом, а той друг – хто підставляє своє плече, коли воно потрібне, – наголосив Микола Люшняк.

Томасу такий подарунок дуже сподобався.  

– Найбільше мене вразило те, що я отримав рукавиці від Віталія Кличка. Я був дуже щасливий, це було неочікувано. Так, це просто рукавиці і підпис, але це дає зрозуміти, що тут цінують те, що ми робимо,  каже Томас Готвалд.  

В Україні Томас співпрацює з Ігорем Дмитришиним з волонтерського штабу «Українська команда» в Тернопільській області.

– Люди могли спокійно відпочивати у своїй країні, якої війна фактично не торкалася. Кожного разу, коли вони приїжджають, не тільки привозять допомогу і повертаються додому. Вони залишаються разом з нами та допомагають відвезти ці речі військовим та ВПО. На початку війни допомоги було набагато більше. Багато закордонних партнерів, з якими ми працювали, вже втомилися і перестали допомагати. А ці люди разом зі своїми сім’ями та друзями використовують ресурси. Самі приїжджають і відвантажують допомогу. Це приклад для багатьох українців, – поділився Ігор Дмитришин.

Томас Готвалд каже, коли вперше приїхав в Україну, то допомагав усім чим міг. Зараз чоловік зрозумів, що саме потрібно українцям. Він намагається організувати все саме так, як буде корисно Україні.

Більше – у сюжеті «Тернополян».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ