Читайте нас в соціальних мережах

У свої 25 – командир взводу: захисник зі Збаражчини з другого дня вторгнення воює на передовій

Неділя, 02 липня 2023 17:35
Ігор Репета із села Кобилля на Збаражчині добровільно пішов захищати країну від окупантів у другий день вторгнення – 25 лютого.

25-річний боєць на псевдо "Матрос" до великої війни працював водієм. Зараз він – командир взводу стрілецької роти 105 окремої бригади територіальної оборони, пише "Суспільне". 

За словами захисника, його найважчий бій відбувся поблизу села Гряниківка, на Харківщині. Тоді, попри кількісну та артилерійську перевагу, українським воїнам вдалося знищити значні сили противника.

"До мене в підрозділ всіх нових молодих хлопців з Тернополя відправили. Я був один з ними, який трохи мав бойового досвіду. В мене було найбільше переживання, як вони себе поведуть в цьому бою. Я більше переживав, які наслідки з того всього можуть бути. Але коли вибіг, перший вальнув з гранатомета, не встигаю обернутися, як підбігає другий також з гранатометом. Той дроном злітає. Такий адреналін", – пригадує військовослужбовець.

Командир каже: для нього найщасливіші моменти на війні – це коли всі побратими після виконання завдання повертаються живими й без травм. 

Не приховує, що дуже сумує за сім'єю та за рідним Тернополем.  

Детальніше – в сюжеті "Суспільного".

 Бої поблизу села Гряниківка. Фото: Ігор Репета

c0b97745b2949cba.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ