Читайте нас в соціальних мережах

У чому секрет успіху чотирьох нардепів, які відвідали Тернопіль? (фоторепортаж)

Вівторок, 30 жовтня 2018 19:57
У понеділок, 29 жовтня студентам Тернопільського педуніверситету імені В. Гнатюка допомагали знайти свій секрет успіху  народні депутати 8-го скликання України - Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко та Наталія Кацер-Бучковська, які завітали до вишу.

Політики провели захід в рамках засідання «Клубу успішних людей». Зустріч умовно було поділено на дві частини. Перша – знайомство, розповідь про свою діяльність, розкриття рецепту «успіху». Наступна – діалог з аудиторією у формі питання-відповідів.

Закликав молодь брати участь у політичному житті міста перший спікер – Сергій Лещенко.

—  Політика – це не абстрактна річ у Києві, а те, що стосується кожного з нас вдома. До цього відноситься багато явищ і речей: яким повітрям ми дихаємо – чи чистим  та безпечним, з домішками; що працює у нашому місті – торф’яні котельні або ж теплові електростанції; чи існує на наших вулицях злочинність; чи лікують людей у медзакладах. Все це – політика. Зараз згадав французького державного очільника Емманюеля Макрона, який сформував найбільшу фракцію – понад 300 депутатів з молоді. Також наведу вам цікавий приклад із життя. Моя знайома молода французька депутатка Дельфін за рік до виборів працювала лише над маленьким інтернет-проектом. Потім дівчина долучилася до волонтерів зі сторони кандидата у президенти Макрона, почала відвідувати різноманітні заходи, створила свої групи обговорень. Коли ж Макрон став президентом Франції, для людей, які з ним працювали, очільник провів конкурс на кандидатів у депутати. Серед кандидатів журі відібрало у французький парламент і  Дельфіну. Ось вам яскравий приклад того, як людина, завдяки активній суспільній діяльності змогла утвердитися в уряді, — поділився з присутніми пан Сергій.

IMG_4449.JPG

Нардеп підмітив, що прагне, аби і в Україні була сформована подібна система чесного відбору людей, які хочуть працювати для перспективного майбутнього української нації. Політик наголосив, що не бажає, щоб державний парламент не був, наче закритий клуб, за вступ до якого потрібно платити, домовлятися, присягати на вірність корупціонерам…

Інша гостя – депутатка Наталія Кацер-Бучковська також переконана, що будь-яка продуктивна робота дає свої плоди, тому українська молодь повинна розвиватися, бути активною.

—  Сьогодні серед студентства я бачу чимало зацікавлених людей, які дійсно хочуть будувати успішну кар’єру. Не думайте, що від вас нічого не залежить. Якщо ви будете робити крок за кроком – обов’язково прийдете до чогось. Ваша діяльність може полягати у невеликому – це хороша публікація, виступ на конференції, семінарі, подання цікавої ідеї, написання проекту та інше. Саме ці підвалини допоможуть вам накопичувати потенціал для особистого кар’єрного прориву. Я завжди кажу, що в основі формування перспективної кар’єри лежить і частка везіння. Тільки ви повинні бути готовими до цієї фортуни, щоб у відповідний момент опинитися у правильному місці з потрібним багажем-досвідом, — звернулася спікерка, додавши. — Раджу кожному – вчіться. Моїй політичній кар’єрі передувала нелегка праця, навчання. Знання завжди дають вам можливість рости, розширювати діяльність, а особистий потенціал стає щоразу більшим. Ви стаєте готовими до системних змін.  

IMG_4503.JPG

Під час зустрічі поділилася зі студентами та викладачами вишу своїми секретами успіху, досягненнями та здобутками у кар’єрі і нардепка Світлана Заліщук.

—  Найголовніше – не боятися, вміти перемагати свій страх. Ми усі – президенти, прем’єр-міністри, депутати та інші люди вчимося його перемагати. Це і є наш рецепт успіху. Не боятися подавати заявки на міжнародні програми, ставити важливі й критичні питання. Подолати свій страх перед всім – це вже перший крок до досягнення чогось. У дзеркалі ви повинні бачити, що є не просто студентом, а людиною, яка в майбутньому може стати лідером. Яка можливо завтра візьме на себе відповідальність за це місто, країну, райраду, певну організацію, за будь-яку нову можливість. Головне – вірити в себе і все у вас вийде, — зазначила пані Світлана.

Під завершення заходу тернопільська молодь також дізналася, чи має свій рецепт успіху й український політик, народний депутат Мустафа Найєм.

—  Оскільки я депутат, доводиться їздити по країні, спілкуватися з багатьма людьми. Я завжди думаю, чому я отримав це все. Я знаю багато депутатів, які продають свої запити за гроші. Один їхній підпис може коштувати стільки, скільки я можу навіть на місяць не отримувати зарплатні. Я із колегами підписуємо щось, допомагаємо безкоштовно, бо вважаємо, що наш підпис є потрібним, допоможе вирішити важливі речі. Важливо також пам’ятати, що будь-які досягнення нівелюються, якщо людина нічого не вартує. В нашій країні є багато особистостей, які, попри якийсь чин, є нулями. Вони не зробили за життя того, що здійснили наші батьки, вчителі, активісти… Я хочу, щоб кожен із вас, шукаючи свій рецепт успіху, паралельно мав у житті якусь місію. Це може бути навіть маленька історія вашого села, міста, будинку, країни,наголосив нардеп.

IMG_4537.JPG

Варто зазначити, що під час зустрічі, яка відбулася у формі невеликої дискусії, присутні могли вільно висловити свою думку – погодитися чи погодитися зі спікерами, поставити гостям питання. Саме тому на завершення заходу студенти та викладачі зверталися до гостей з цікавими, складними і навіть дещо хитромудрими запитаннями. А під кінець зустрічі ректор педуніверситету Богдан Буяк вручив народним депутатам по посвідчення «Стейкхолдер» та подяки.

IMG_4547.JPG

IMG_4548.JPG

 Анна Семенків

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ