Читайте нас в соціальних мережах

«Якби спорт не був пов'язаний з політикою, Гітлер не влаштував би олімпіаду в 1936-му», — у Тернополі лікар-волонтер Річард Гарейчук

П'ятниця, 16 березня 2018 16:16
До Тернополя завітав українець з Канади, засновник Громадської Організації «Армії SOS Канада», лікар-волонтер Річард Гарейчук, який активно підтримує українських воїнів матеріально, медичними препаратами, фінансує пересилку гуманітарної допомоги для військових шпиталів. Пан Річард розповів тернополянам про справжніх патріотів, про життя за кордоном та наголосив, як повинні поводитися справжні патріоти своєї держави.

— Пам’ятаю один вечір, який моя родина провела разом з кіборгами та волонтерами у нас вдома. Говорили ми тоді про тих українців, які виїхали з Польщі, які є неабиякими патріотами, оскільки дуже нам допомагають. Взагалі, багатьом нашим співвітчизникам довелося виїхати, бо після операції «Вісла» поляки почали чинити на них значний тиск. Я тоді ще спитав своїх гостей: «Якщо би не вам, а вашим батькам, дідам довелося виїхати, чи займались би ви волонтерством?» Вони ж наголосили, що допомагають нашим людям не тому, що бояться ворожнечі, а через те, що хочуть чинити правильно, — розповів пан Річард.

Чоловік наголосив, що безмежно радий знайомству з багатьма благодійниками, які 4 роки за кордоном підтримують волонтерський рух та допомагають українським військовим.

Зачепив Річард важливу тему російського спорту, зокрема висунув власну думку, чи варто іноземним фанатам відвідувати спортивні події країни-агресора.

— В Торонто багато з моїх пацієнтів італійського, бразильського та іншого походження говорили, що їдуть в Росію дивитися футбольні матчі. Думаю, відомо, що футбол – найпопулярніший вид спорту у світі. Звичайно, не кожен зарубіжний фанат російських турнірів бажає навідати нинішню країну-агресора. Мені багато знайомих каже, що спорт не має нічого спільного з політикою, тож не варто не їхати до Росії лише через якісь упередження. На мою думку, якби спорт не був пов'язаний з політикою, Гітлер не влаштував би олімпіаду в 1936 році. Тож не варто бути наївними та думати, що спорт не є показником, аби оцінювати режим, який став агресивним на нашій землі, — поділився Річард Гарейчук.

Згадав лікар-волонтер і скандальну ситуацію з Олександром Абраменком, який завоював золоту медаль на Олімпійських іграх 2018 та під час нагородження обнявся з бронзовим призером росіянином Іллею Буровим.  При цьому, під час обіймів український спортсмен обгорнув росіянина своїм прапором. Обурений вчинком українця, Річард наголосив, що якщо преставники нашої держави хочуть, аби їх поважали, вони повинні поводитися гідно.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар