Читайте нас в соціальних мережах

У Житомирі передадуть на потреби ЗСУ 140 мільйонів гривень, запланованих на ремонти та благоустрій громади

П'ятниця, 21 липня 2023 20:00
Житомирська міська рада перекине на потреби ЗСУ 140 мільйонів гривень, які були заплановані на капітальні видатки та програми благоустрою в громаді.

За це 20 липня депутати проголосували на позачерговій сесії міськради, пише Суспільне. 

Перед голосуванням за внесення змін у бюджет громади Житомирський міський голова розповів, що йдеться про проєкти, закладені у співфінансування.

"Зокрема, це стосується того ж таки аеропорту. Ми не знали, закінчиться війна навесні чи ні, тому у нас в бюджеті було закладено це фінансування. Сьогодні ми всі ці гроші знімаємо з капітальних видатків і перенаправляємо на оборонні програми – це і укриття, і фінансування ЗСУ, субвенції, закупівлі дронів і всього іншого на ці програми. Йдеться про суму у 140 мільйонів гривень. Сумарно ми вже бачимо, що цей рік, якщо взяти субвенцію із закупівлі для потреб ЗСУ і військові облігації, то на цей рік йдеться про один мільярд 800 мільйонів гривень. Тому, коли іноді кажуть у ЗМІ, що місцеве самоврядування не виділяє достатньо грошей, не хочу казати про інші міста, але для бюджету Житомира один мільярд 800 мільйонів – це величезні гроші", – сказав міський голова.

У процесі голосування Сергій Сухомлин розповів, що 18 липня прийшла чергова партія дронів, закуплених міськрадою для ЗСУ.

Майже усі дрони, за його словами, вже розписані по всім підрозділам Житомирського гарнізону – переважно в десантно-штурмові бригади, розвідбати та інші підрозділи.

 

Коментарі  

0 #1 Григорій 22.07.2023, 11:54
Цитата: "Житомирська міська рада перекине на потреби ЗСУ 140 мільйонів гривень, які були заплановані на капітальні видатки та програми благоустрою в громаді."
Тернопільські можновладці крадуть, мов жтвуть останній день. Як кажуть, відчуйте різницю!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ