Читайте нас в соціальних мережах

Тарифний сюрприз для тернополян: "комуналка" вартуватиме дорожче на 60%

Вівторок, 24 березня 2015 14:39
На 60% більше сплачуватимуть тернополяни за отримані комунальні послуги, підвищення вартості яких є неминучим. За словами комунальників, тариф був сформований у далекому 2011 році, а з тих пір ціни на комплектуючі значно зросли.

Для того, аби дізнатися скільки потрібно буде платити за комунальні послуги, тернополянам потрібно помножити коефіцієнт 1,6 на теперішній тариф. Разом з тим, житловими субсидіями матимуть змогу скористатися майже 70% населення.

За словами заступника міського голови Владислава Стемковського, як і вартість комуналки, так і ціна на вивезення сміття формувалась у тому ж таки 2011-му році, тому щомісячна плата за вивезення відходів може зрости до 6 грн 67 коп, що майже на 100% більша, за нині існуючу.

- Ми не можемо утримувати тарифи на рівні з тими, що були запроваджені декілька років тому, бо зросла і вартість електроенергії, паливно-розхідних матеріалів, комплектуючих тощо. Тож просимо населення з розумінням поставитися до цієї ситуації, а тим, кому важко оплачувати повну вартість комунальних послуг, може скористатися можливістю отримання субсидії, а це – понад 48 тисяч сімей, - додає В’ячеслав Стемковський.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ