Читайте нас в соціальних мережах

«Свободівський» банкір-депутат у найближчі дні стане безробітним

Вівторок, 24 березня 2015 07:05
Кілька днів тому Національний банк України (НБУ) визнав неплатоспроможними банк "Київська Русь". Про це повідомляє «Сегодня» з посиланням на прес-службу Нацбанку.

"ПАТ "Банк "Київська Русь" не забезпечив у встановлені терміни виконання Плану капіталізації щодо збільшення капіталу банку, основним призначенням якого є покриття негативних наслідків різних ризиків, які банки беруть на себе в процесі своєї діяльності, а також забезпечення захисту вкладів, фінансової стійкості й стабільної діяльності банків. Так, власниками істотної частини "ПАТ "Банк "Київська Русь" всупереч вимогам статті 58 Закону України "Про банки і банківську діяльність" не прийняті своєчасні заходи для запобігання настання неплатоспроможності банку", – зазначили в НБУ.

Варто зауважити, що поки начальником Тернопільського відділення ПАТ «Банк «Київська Русь» є депутат Тернопільської міської ради від ВО «Свобода» Віктор Паньків. Його називали одним із найближчим соратників вже екс-нардепа Олексія Кайди. Цей банкір вміє знайти спільну мову з більшістю керівників та чиновників місцевого високого рангу.

Також Віктор Паньків відзначився підтримкою у 2004 році Віктора Януковича на президентських виборах. Разом з теперішнім заступниками голови ОДА Іваном Бабійчуком та Леонідом Бицюрою, організатором конкурсів краси Володимиром Заверухою та ще кількома шоуменами «свободівець» підписав Декларацію про створення Тернопільської обласної коаліції «Молодь обирає Януковича», інформує "Реально".  

Для інформації, за підсумками 2014 банківська система України отримала 52,966 млрд грн збитків. Негативні фінансові результати діяльності банків України в 2014 році були викликані збільшенням обсягів відрахувань у резерви на можливі втрати від активних операцій. При цьому основні банківські операції в цілому по системі залишалися прибутковими.

Як повідомлялося, НБУ в 2014 році визнав неплатоспроможними 33 банки, в які Фонд гарантування ввів тимчасові адміністрації. У тому числі 7 банків були визнані неплатоспроможними за відмивання грошей під прикриттям банківського бізнесу.

У 2015 році неплатоспроможним був визнані також "Профін Банк", "Імексбанк", "Дельта Банк", "Кредитпромбанк" і "Омега Банк". Також ФГВФО прийняв рішення про ліквідацію АБ "Порто Франко", ПАТ "КБ "Аксіома" та ПАТ "Банк "Демарк".

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ