Читайте нас в соціальних мережах

10 тонн мінерального порошку в годину: на Тернопільщині відкрили новий завод (фото)

Четвер, 04 листопада 2021 21:00
10 тонн мінерального порошку в годину - на території Тернопільської області відкрили новий завод.

“Ми беремо вапняковий щебінь і мелемо його на борошно вапнякове. Для кого він призначений? Це дорожні компанії, які займаються будівництвом доріг в Україні. Вони його називають мінеральний порошок і використовують як добавку до асфальтобетонної суміші. Він виконує зв’язуючу і наповнюючу функцію. Тоді дорога міцна і пластична одночасно, і не руйнується”,пояснив директор ПрАТ “Тернопільський кар’єр” Роман Яворський. - 10 тонн мінерального порошку в годину — така продуктивність нового заводу, що знаходиться на території Галущинецького кар’єру. Керівництво кар’єру ставить собі за мету виготовляти близько шести тисяч тон в місяць. На цьому заводі працюватиме сім працівників, адже тут система автоматизована".

Разом з тим, завод із виробництва мінерального борошна сприятиме економічному розвитку Тернопільщини. Адже це нові робочі місця, наповнення місцевих бюджетів та сприяння у будівництві доріг в області.

Завод на території Галущинецького кар'єру сприятиме зменшенню дефіциту якісного мінерального борошна в Україні та буде протидіяти засиллю імпорту, кажуть експерти.

До того ж відкриття подібних підприємств на часі, адже за останніх два роки тільки на Тернопільщині капітально відремонтували понад 450 кілометрів доріг, а це лише третина від загальної кількості.

Відновлювати дороги планують і далі, тож без мінерального борошна не обійтись.

 

 

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ