Читайте нас в соціальних мережах

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 79

На Тернопільщині хочуть відновити діяльність збиткового заводу

Понеділок, 23 лютого 2015 10:53
Частково вирішити ситуацію з альтернативними видами палива в області допоможе відновлення роботи ДП «Шумський торфобрикетний завод».

 

На думку фахівців, це б допомогло здешевити паливо для наших котелень і зберегти лісовий фонд краю.

Втім, існує ряд «паперових» проблем з документацією. Так, завод знаходиться на території Шумського району, однак керівництво здійснює ДП «Поділляторф», яке зареєстроване в Хмельницькій області. Тому представник Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Максим Немчинов на регіональній нараді з питань функціонування торфодобувної галузі з наголосив, що підтримує позицію Тернопільської обласної державної адміністрації та Шумської районної державної адміністрації щодо перереєстрації підприємства на Тернопільщину у найшвидші терміни.

В Тернопільській ОДА повідомляють, аби завод запрацював на повну потужність, для відновлення його роботи потрібно чимало коштів, адже потужності виробництва були зруйновані. Існує також заборгованість по всіх видах платежів.

- Ситуація доволі складна, але на даний час ми маємо розуміння з боку Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і будемо спільно з ними пропонувати механізм списання такої заборгованості», - констатував заступник голови ТОДА Леонід Бицюра. – Загалом маємо понад 1,5 млн гривень заборгованості по ДП «Шумський торфобрикетний завод», включно з кредиторською.

Згідно підрахунків спеціалістів, потреба у торф’яній продукції на 2014 рік на Тернопільщині складала 42 тис. тонн, в тому числі, 30 тис. тонн торф’яних брикетів. А забезпечення виробничої діяльності ДП «Шумський торфобрикетний завод» не тільки сприятиме скороченню споживання природного газу, а й дасть змогу створити нові робочі місця та наповнити місцевий бюджет.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ