Читайте нас в соціальних мережах

Чотири сільради Тернопільщини претендують на кошти ЄС/ПРООН

Середа, 18 лютого 2015 09:05
Чотири сільських ради у Козівському та Бучацькому районах візьмуть участь в третій фазі Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
 
Його метою є надання підтримки обласним та місцевим органам влади України щодо поширення кращих практик та досвіду із спільного планування та подальшого поширення підходу, орієнтованого на громаду.
 
Діяльність проекту буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з  розвитком малого аграрного бізнесу. 
 
Участь у третій фазі проекту, за підсумками рейтингової оцінки, візьмуть: на Козівщині – Козлівська та Ценівська сільські ради, на Бучаччині –  Космиренська та Підзамочківська сільради.
 
У резерві - Дибщенська та Кальненська (Козівський район), Соколівська (Бучацький район) сільcькі ради.
 
У прес-службі Тернопільської обласної ради пояснили, що грант проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» може складати до 70% вартості мікропроекту (але не більше 25 000 доларів на один кооператив).
 
Внесок громади має становити не менше 15%. Решта коштів має надійти від спонсорів або, за можливості, з місцевих бюджетів.
 
Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься по всій території України протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800 000 євро).
 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ