Читайте нас в соціальних мережах

У Зборові облаштують індустріальний парк, площею 16 гектарів

Понеділок, 25 січня 2021 21:30
У Зборові планують облаштувати сучасний індустріальний парк.

За віповідне рішення у п'ятницю проголосували депутати Зборівської міської ради.

Вирішено створити індустріальний парк "Зборів" на земельній ділянці 16 Га за адресою вул. Сонячна ( біля автомобільної траси міжнародного значення Львів-Тернопіль-Рава Руська). Виконавчий комітет ради повинен подати у встановленому порядку уовноваженому державному органу документи для включення індустріального парку "Зборів" до Реєстру індустріальних парків.

До слова, індустріальний парк (ІП) – це визначена нормативними документами певна територія, облаштована технологічною інфраструктурою, у межах якої учасники індустріального парку можуть здійснювати господарську діяльність у сфері промислового виробництва, науково-дослідну діяльність, діяльність у сфері інформації і телекомунікацій. У якості додаткового і вагомого бонусу підприємства, що працюють в індустріальному парку, мають низку податкових і законодавчих пільг. Так виглядає базова ідея.

Індустріальний парк не слід плутати з вільною економічною зоною, яка є ширшою категорію, охоплює більшу територію і галузі економіки.

Подібні конструкції уже є на в області.

На Тернопільщині - це Чортків та Тернопіль. За осиланням можна ознайомитись із концепцією тернопільського ІП : https://ternopilcity.gov.ua/app/webroot/files/Ternopil-IP-presentation.pdf

Для Зборова створення індустріального парку є дуже важливим проектом. 

Забезпечення сталого економічного розвитку Зборівської ТГ шляхом формування єдиної території з облаштованою інфраструктурою для розміщення нових об’єктів промисловості, інноваційної сфери, логістики і супутніх послуг, спрямованих на забезпечення економічного зростання, створення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку громади, підвищення конкурентоспроможності регіону, збільшення надходжень до бюджету громади та Державного бюджету України, а також активізації інвестиційної діяльності як в громаді, так і в регіоні.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ