Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільським прокурорам, суддям та чиновникам "вріжуть" пенсії

П'ятниця, 26 грудня 2014 18:44
Скоротити виплати пенсій прокурорам, суддям, чиновникам, народним депутатам, тощо планують вже в наступному році. Все це закладено у бюджеті України на 2015-ий.

 За словами міністра соціальної політики Павла Розенка, такі обмеження щодо виплати пенсій вищепереліченим категоріям громадян будуть лише першим кроком на шляху до економії державних коштів.

- Наступним кроком ми урядом внесемо в Верховну Раду законопроект щодо переходу на єдині принципи нарахування пенсії, щоб і у чиновників, і у звичайної людини був єдиний принцип нарахування пенсій,. Усе - заради соціальної справедливості, - запевнив в ефірі одного з центральних каналів Розенко.

Тож тернопільські чиновники та прокурори, які раніше отримували чималі гроші, перебуваючи на "заслуженому відпочинку" згодом "затягнуть паски". Про те, на скільки саме зменшаться нарахування пенсій поки невідомо, але Кабмін та президент постійно повторюють, що наступний рік для України буде роком випробування та переродження.

Міністер соцполітики також додав, що підвищення пенсійного віку до 65 років Кабінет міністрів не пропонує, втім пенсійній реформі таки бути - в уряді вже готують нові законопроекти.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ