Читайте нас в соціальних мережах

"Мрія" закликає кредиторів підписати угоду про припинення агресивних дій

Понеділок, 22 грудня 2014 17:08
Група компаній «Мрія» закликає кредиторів проявити консолідовану позицію у своєму бажанні врятувати компанію.
 
«За останні півроку усі зусилля менеджменту були спрямовані на збереження цілісності бізнесу, як основи для подальшої плідної співпраці та конструктивного діалогу з кредиторами. На жаль, більша частина кредиторів на даній стадії не здійснює узгоджених дій, що негативно впливає на операційну діяльність компанії і перешкоджає процесу узгодження умов реструктуризації», - йдеться у повідомленні прес-служби агрохолдингу.
 
Прикладом цього у компанії називають те, що більшість кредиторів так і не затвердили узгоджену «Мрією» та представниками активної частини кредиторів «дорожню карту», а представники-переговорники від кредиторів поки що не змогли надати підтвердження своїх повноважень на представництво їхньої більшості. 
 
У прес-службі констатують, що на сьогодні компанії просто немає з ким централізовано домовлятися, «тому що всі кредитори переслідують лише свої інтереси».
 
У компанії розуміють, що на пошук консолідованої позиції кредиторів практично не залишилося часу. Без лізингової техніки та екстреного фінансування Група не зможе продовжувати операційну діяльність, що незабаром призведе до банкрутства компаній, що входять до неї.
 
Відповідно до повідомлення, акціонери компанії готові передати права власності на акції холдингової компанії на Кіпрі спеціально створеній компанії, , яка належатиме або більшості кредиторів (банки та власники облігацій), або належним чином уповноваженим ними представникам (зокрема, кредитним комітетам).
 
Крім того, власники "Мрії" готові скликати надзвичайні загальні збори акціонерів холдингової компанії на Кіпрі й замінити своїх представників у правлінні на представників кредиторів, очікуючи у відповідь підписання кредиторами угоди про припинення агресивних дій проти Групи (standstill agreement) до закінчення переговорів про реструктуризацію.
 
Компанія підкреслює, що у разі непідписання документа буде переглянуто бюджет компанії на 2015 рік відповідно до доступного фінансування, повернуто сільгосптехніку й обладнання лізинговим компаніям (більш як 70% загального парку), переглянуто всі форвардні договори на поставку врожаю 2015 року, прискорено реалізацію врожаю 2014 року для виконання поточних фінансових зобов'язань.
 
Компанія буде змушена передати невикористані або не повністю використані зайві активи кредиторам у відповідь на їх офіційні письмові вимоги.
 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ