Читайте нас в соціальних мережах

Під Тернополем спиртзаводчани протестують проти приватизації

Вівторок, 16 грудня 2014 17:15
Працівники спиртових заводів Тернопільщини перекрили автодорогу державного значення.

Близько сотні людей у селі Дружба Теребовлянського району на перетині траси Коваль-Тернопіль-Чернівці та Тернопіль-Івано-Франківськ на протязі години рухалися по пішохідному переході, перекривши рух. Пропускали мітингувальники лише автомобілі екстреної допомоги та робили перерви для проїзду автомобілів, аби не формували великі корки на дорозі.

За цей рік спиртовики вже вдруге відстоюють свої права. Перша спроба приватизації «Укрспирту» була ще в червні. Щоправда тоді працівникам спиртової галузі вдалося відстояти свої права. Днями беззаконня знову взяло верх.

Для висловлення протесту на Тернопільщині об’єдналось чотири спирзаводи: Кобиловолоцьке МПД, Мишковицьке МПД, Новосілківське МПД та Козлівське МПД. Всі вони за модернізацію підприємств, але ніяк не за приватизацію.

«У всіх розвинутих країнах спиртова галузь – це монополія суспільства. Ми хочемо щоб і в Україні виробництво спирту було державної монополією, щоб ця галузь приносила дохід у державний бюджет, а не у кишені горілчаних олігархів. Тернопільські спиртзаводи на сьогодні виробляють 33% від всього обсягу спирту по Україні. Без цієї галузі Тернопільська область пропаде, - зазначає керівник ДП «Укрспирт» Козівського МПД Ліда Довгалюк.

Спиртовики вважають, що держава такими діями хоче «прокатати» їх по схемі цукрової галузі. Нагадаємо, що після приватизації цукрові заводи і працівники були покинуті напризволяще. Маючи надпотужності по виробництву бурякового цукру ми втратили ринки його збуту. Подібного розвитку подій не можуть допустити працівники спиртзаводів, адже без роботи залишиться 7 тис. людей.

У четвер, 18 грудня організаційний страйковий комітет державного підприємства «Укрспирт» із зазначеними вимогами буде звертатись до Міністерства агропромислового комплексу та Кабінету Міністрів. Якщо їх так не почують, то спиртовики знову підуть мітингувати, але цього розу під стінами Міністерства агропромислової політики.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ