Читайте нас в соціальних мережах

Незабаром у Тернополі можуть відключити не тільки тепло, а ще й воду

Субота, 06 грудня 2014 11:51
Відкрите акціонерне товариство «Тернопільобленерго» вимагає у комунального підприємства «Тернопільводоканал» заплатити борг за спожиту електроенергію.

 

А це майже 1 мільйон 100 тисяч гривень. Якщо комунальники найближчим часом не розрахуються із боргом, вже 8 грудня з 10:00 у «Тернопільводоканалі» відключать електропостачання. Однак відсутність води у кранах тернополян – не єдиний наслідок несплати боргів. Понад 600 тисяч гривень «Тернопільводоканалу» за воду боргує комунальне підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго». Підприємству погрожують припинити водопостачання. Тому у Тернополі можуть припинити і подачу тепла.

«Надання послуг централізованого водопостачання і водовідведення напряму залежить від своєчасної і щомісячної оплати населення. Така суттєва недоплата у листопаді не дає нам можливість розрахуватись за спожиту електроенергію на наших об’єктах. А крім цього – виплатити заробітну плату працівникам і сплатити податки. Якщо люди так само недоплачуватимуть у грудні, звичайно, ми не зможемо працювати стабільно. Ми звертаємось до всіх людей, які є нашими споживачами, щоб вони своєчасно ввели оплату і за листопад, і поточну – за грудень».

Як зазначає Володимир Кузьма, лише у листопаді населення не доплатило за спожиту воду 800 тисяч гривень. Загалом 84 тисячі абонентів боргує – 7 мільйонів 29 тисяч гривень. У свою чергу юридичні особи боргують близько 2 мільйонів гривень. Окрім «Тернопільміськтеплокомуненерго», злісним боржником «Тернопільводоканалу» є відкрите акціонерне товариство «Текстерно», у якому не виплатили 280 тисяч гривень боргу за воду.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ