Читайте нас в соціальних мережах

Сиротюка просять прозвітувати про боротьбу з корупцією

Вівторок, 07 жовтня 2014 09:51
Громадськість Тернопільщини хоче почути інформацію про виконання обласної програми запобігання і протидії корупції.

Про це йдеться у відкритому зверненні до голови Тернопільської обласної ради, яке підписали представники громадської ініціативи «Громадяни проти корупції», Самооборони Тернопільщини, Тернопільської правозахисної групи, Ліги підприємців Тернопільщини, Обласної асоціації кредитних спілок, громадської організації «Гуртом», Ради бізнесу Тернопілля, Ліги підприємців «Українська справа».

«Звичайні люди не знаходять суттєвих змін в діяльності органів влади Тернопільщини. Більшість рішень органами влади всіх рівнів приймаються в закритому режимі, без широкого громадського обговорення. На ключові посади призначення, як правило, відбуваються за квотно-партійним принципом, без урахування кваліфікації і ділових якостей призначенців, що за визначенням є політичною корупцією», - йдеться у зверненні.

Його автори кажуть, що «після короткого післяреволюційного періоду затишшя, знову активізувалися корупціонери всіх мастей і рівнів. Владою навіть не декларується системна боротьба із корупцією».

Все це, вкупі з іншими чинниками, спричиняє суцільне розчарування громади в результатах Революції гідності, провокує суспільну апатію та байдужість у відношенні до держави і може мати руйнівні наслідки в короткому майбутньому.

Представники громадськості переконані: потрібні рішучі та ефективні дії влади в конкретній, а не картинній, боротьбі із корупцією, незалежно від того, у яких видах і формах вона проявляється: «12 листопада 2013 року Тернопільська обласна рада затвердила обласну програму запобігання і протидії корупції на 2013-2014 роки. Ми були щиро здивовані відсутністю будь-якої інформації про хід її виконання. Складається враження, що прийнявши цю, з дозволу сказати програму, депутати вважали завершеною свою переможну боротьбу із корупцією».

Критично сприймаючи зміст цієї програми та ефективність від її виконання, підписанти  пропонують на найближчій сесії обласної ради провести громадські слухання про хід виконання обласної програми запобігання і протидії корупції на 2013-2014 роки за широкої участі представників громадськості.

На їх думку, звітувати про виконання антикорупційної програми має голова облдержадміністрації, як найвища посадова особа виконавчої влади на Тернопільщині.

Для підготовки проведення громадських слухань запропоновано створити робочу групу із представників депутатського корпусу, відповідальних працівників виконавчої влади та представників громадськості.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ