Читайте нас в соціальних мережах

Обласна рада просить у Мінприроди 27,3 млн. грн на протипаводкові роботи

Середа, 24 вересня 2014 08:38
Депутати Тернопільської облради просять Міністерство екології та природних ресурсів України виділити 27,3 млн. грн. на завершення протипаводкових робіт.

 «До місцевих органів влади Тернопільської області постійно надходять звернення мешканців сіл Жуків, Гиновичі, Підлісне Бережанського району, Старий Олексинець, Устечко Кременецького району, Тростянці, Устя-Зелене Монастириського району, які потерпають внаслідок підтоплення. – йдеться у Зверненні.

З року в рік тут пошкоджуються житлові та господарські будівлі, а земельні ділянки сільськогосподарського призначення на тривалий час стали непридатними для використання».

Депутати кажуть, що для завершення будівництва природоохоронних об’єктів і з метою запобігання загрозі підтоплення населених пунктів, сільськогосподарських угідь, у 2014 році необхідно виділити ці кошти для природоохоронних заходів.

Зокрема, на об’єкті «Невідкладні заходи по відновленню водозахисних дамб та берегоукріплення на території Устя-Зеленської та Тростянецької сільських рад Монастириського району», залишок обсягу невиконаних робіт становить 11,7 млн. грн. при загальній кошторисній вартості 14,2 млн. грн.;

На об’єкті «Розчистка русла р. Золота Липа з метою ліквідації підтоплення садиб та присадибних ділянок в селах Жуків, Гиновичі, Підлісне Бережанського району», залишок обсягу невиконаних робіт становить 11,3 млн. грн. при загальній кошторисній вартості 12,2 млн. грн.

На об’єкті «Розчистка русла р. Добринь і її приток для покращення гідрологічного режиму і санітарного стану в межах Устечківської і Староолексинецької сільських рад Кременецького району», залишок обсягу невиконаних робіт становить 4,3 млн. грн. при  загальній кошторисній вартості 4,7 млн. грн.

Депутати обласної ради заявляють, що припинення фінансування вищевказаних об’єктів спричинить чергове підтоплення населених пунктів, сільськогосподарських угіль, поставить під загрозу раніше виконані роботи.

Враховуючи це обласна рада просить Міністерство терміново розглянути можливість виділення з державного бюджету додаткових коштів для вирішення цього питання.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ