Читайте нас в соціальних мережах

Вперед у минуле - повертаємося до «вєєрного» вимкнення електропостачання!

Четвер, 04 вересня 2014 10:55

Тернопільські енергетики повідомляють про можливі «веєрні» вимкнення електропостачання споживачів.

Причина - виникнення дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі України.

«На виконання рішення Державного підприємства «Національна енергокомпанія України» Укренерго» та профільного міністерства, енергетики змушені запроваджувати графіки аварійних вимкнень з метою економії палива», повідомив головний інженер ВАТ «Тернопільобленерго» Степан Бартків.

Відключення будуть відбуватися за погодженими з ОДА «Графіками аварійних відключень» в час ранкових та вечірніх пікових навантажень - близько 9:00 - 11:00 год. та 20:00 - 22:00 год.

У ВАТ «Тернопільобленерго» кажуть, що вимкнення окремих груп споживачів триватиме не більше двох годин.

«Графіки вводяться в дію впродовж 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України», - пояснив п.Бартків.

Таке рішення було прийнято у зв’язку із розбалансуванням між виробництвом та споживанням електроенергії через дефіцит палива та гідроресурсів.

Для кожної області є встановлені конкретні ліміти потужності. У випадку, якщо область перевищить споживання електроенергії, у дію введуть графіки аварійних відключень.

Наразі Тернопільська область не вкладається у визначені ліміти, тож, вимкнення є цілком імовірними, наголосив Степан Бартків.

Тернопільські енергетики звертаються до споживачів з проханням максимально обмежити споживання електроенергії у години пікових навантажень, тобто вимкнути ємнісні струмоприймачі (праски, пральні машинки, електрочайники, електронагрівальні прилади та інше).

Така економія дозволить зменшити споживання і таким чином енергетикам не прийдеться вводити в дію графіки аварійних вимкнень електроенергії побутовим споживачам усієї області.

 

Фото з сайту http://obozrevatel.com

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ