Читайте нас в соціальних мережах

28 листопада. Цей день в історії Тернопільщини

П'ятниця, 28 листопада 2014 09:15
28 листопада 1896 року – на Тернопіллі народилася піаністка, педагог Наталя Кміцикевич-Цебрівська. У 1915-16 роках р. навчалася в Музичному інституті у Відні. Працювала у Відні педагогом фортепіано з 1916 до 1921 року. Концертуючи в різних містах Австрії, Польщі, України, включала до своїх програм твори Лисенка та галицьких авторів.  
 
28 листопада 1950 року - біля с.Великополе на Львівщині загинув крайовий провідник ОУН Львівщини, теоретик і організатор боротьби УПА, заступник голови Генерального Секретаріату УГВР, уродженець с.Олесине Козівського району Тернопільської області Дяків-Горновий Осип (псевдо: «Артем», «Гончарук», «Горновий», «Наум», «Осипенко»).
Лицар Золотого та Срібного Хреста Заслуги. 
 
28 листопада 1998 року - в Меріон-Парку (США) помер інженер-конструктор у галузі авіації, доктор наук, професор Університету Нотр-Дам і Дрексельського університету, уродженець м.Заліщики Богдан-Тарас Гнатюк.
Працював експертом-консультантом Національного управління аеронавтики та космонавтики США (НАСА). Деякий час співпрацював у США з відомим конструктором ракет Вернером фон Брауном. Брав участь у створенні міжконтинентальних балістичних ракет. 
Очолював Організацію державного відродження України, Фундацію ім. Олега Ольжича.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ