Читайте нас в соціальних мережах

Основні правила доставки негабаритних вантажів

Понеділок, 15 квітня 2024 15:31
Основні правила доставки негабаритних вантажів
Під категорію негабаритних вантажів потрапляють усі товари, розміри яких набагато більші, ніж габарити стандартних транспортних засобів.

Виходячи з певного списку параметрів, негабаритні вантажі додатково поділяються на три основні види: великогабаритні, довгомірні та великовагові.

Щоб правильно організувати доставку таких товарів, потрібно дотримуватись певного списку правил і норм. Наприклад, перевезення негабаритних вантажів обов'язково вимагає виконання двох основних умов:

  • Вибір та підготовка спеціальної техніки для майбутніх вантажно-розвантажувальних робіт.
  • Отримання необхідного пакету дозвільних документів, які слід одержати від державних органів.

Останній пункт вважається одним із найважливіших. При його ігноруванні вивезення товарів з іншої країни та подальше ввезення будуть неможливими.

Наприклад, до стандартного списку документів включено: договір про організацію доставки, накладні, дозвіл на вивіз від різних служб. Процес оформлення документів, а також їх точна кількість залежить від конкретної специфікації вантажу.

Правила перевезення: що варто пам'ятати?

Для доставки негабаритних вантажів запропоновано певний перелік правил, який залежить від конкретного виду транспортного засобу. Найчастіше для такого перевезення використовують три основні види транспорту:

  • Вантажні автомобілі. Весь вантаж має бути розташований таким чином, щоб не закривати огляд водію, а навантаження має бути рівномірно розподілене по осях. Крім того, важливо приділити увагу надійній фіксації товару. На автомобілі повинні бути використані спецсимволи, певні світлові сигнали.
  • Морський транспорт. На судні мають бути запропоновані спеціальні кріплення, призначені виключно для негабариту. Вся відповідальність за доставку товару в порт і подальше навантаження на судно лежить на досвідченій команді фахівців, які відповідають за організацію вантажоперевезення.
  • Залізничний транспорт. Основною умовою є рівномірне розподілення ваги на ходову частину. В іншому випадку може відбутися сходження з рейок всього складу.

Розрахунок остаточної вартості на перевезення негабариту здійснюється з урахуванням наступного списку критеріїв: обраний вид транспорту, оптимальний маршрут та набір дозвільних документів, які потребують попереднього оформлення.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ