Читайте нас в соціальних мережах

Автоцивілка: як швидко і безпечно оформити страховий поліс онлайн

Середа, 21 лютого 2024 19:13
Автоцивілка: як швидко і безпечно оформити страховий поліс онлайн
Наявність автоцивілки — обов’язкова умова майже для кожного водія в Україні.

Таке страхування забезпечує фінансову підтримку постраждалим учасникам ДТП, що сталася з вини власника поліса. Щоб придбати документ, не обов’язково відвідувати офіс страховика і чекати в чергах. Законодавство дозволяє оформити електронний поліс, який має таку ж саму юридичну силу, що й паперовий варіант. Розглянемо це питання детальніше.

Головне про автостраховку ОСЦПВ

За своєю важливістю автоцивілка знаходиться на одному рівні з техпаспортом і водійським посвідченням. За керування транспортним засобом без дійсного страхового поліса водієві загрожує штраф у розмірі від 425 до 850 гривень. 

Наявність ОСЦПВ дозволить повністю або частково уникнути фінансових витрат під час виникнення аварії на дорозі. Страховик, що видає поліс, зобов'язується взяти на себе відшкодування збитків постраждалій стороні. Зараз це досить великі суми — до 160 тис. гривень на ремонт автомобіля та до 320 тис. гривень на лікування кожного потерпілого (стільки ж виплачується у разі летальних випадків). Якщо збитки будуть більшими за встановлені державою ліміти, різницю сплачує винуватець ДТП. Водночас автоцивілка дозволяє вийти зі складної ситуації з мінімальною шкодою для фінансового стану ініціатора аварії.

Швидко, зручно і безпечно придбати автоцивілку можна за посиланням https://www.portmone.com.ua/insurance/osago на сайті Portmone або в мобільному застосунку. На платформі зібрані найвигідніші пропозиції від надійних страховиків. 

Як правило, страхова угода укладається на 12 місяців. У деяких випадках за необхідності тимчасового користування транспортним засобом ОСЦПВ оформляють на пів року. Цей фактор впливає на вартість автоцивілки, що є нефіксованою та залежить також від типу транспорту, місця реєстрації та наявності пільг у власника, розміру франшизи тощо. Компанії пропонують схожі умови страхування і зазвичай дають можливість оформити електронний страховий поліс ОСЦПВ.

Оформлення страхового поліса для авто онлайн: інструкція від Portmone

Щоб оформити ОСЦПВ через Portmone, зробіть наступне:

  1. 1. У головному меню оберіть пункт «Автоцивілка» у розділі «Страхування».
  2. 2. Вкажіть необхідну інформацію про автомобіль.
  3. 3. Оберіть страховий поліс із запропонованих варіантів і натисніть «Купити».
  4. 4. Вкажіть інформацію про транспортний засіб: номер, марку, модель і рік випуску автівки, VIN-код і дату початку дії поліса (від наступного дня). Натисніть «Продовжити».
  5. 5. Введіть особисті та контактні дані страхувальника.
  6. 6. Підтвердьте факт купівлі автоцивілки. Транзакції підтверджуються одноразовим паролем, доступним лише власникові банківської картки.

Документ у PDF-форматі буде надіслано на електронну пошту. Інформація про придбання автоцивілки одразу фіксується в базі даних МТСБУ. За необхідності на офіційному сайті Моторного транспортного страхового бюро є можливість перевірити дійсність поліса ОСЦПВ.

Оплатити послугу можна карткою будь-якого українського банку. Єдина вимога до платіжних карток — необхідна сума на балансі. До речі, зареєстрований користувач, що оформив страховку на сайті або в мобільному застосунку Portmone, отримує 10% кешбеку у вигляді бонусних балів. Це допомагає додатково заощадити, оскільки бонуси можна витратити під час оплати комісій на платформі та навіть поповнити ними баланс мобільного телефону.

Обирайте Portmone, якщо цінуєте власний час і безпеку!



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ