Читайте нас в соціальних мережах

Навіщо військовим балістичний пакет?

Понеділок, 19 лютого 2024 21:26
Навіщо військовим балістичний пакет?
Балістичний пакет — це додатковий захист для військових.

Він доповнює бронежилет та інші види тактичного спорядження, поліпшує захисні функції. Такі елементи військової амуніції пропонує власне виробництво ukrarmor — український виробник тактичного спорядження.

Особливості балістичного пакета

Якщо бронежилети складаються з масивних і твердих конструкцій, то балістичний пакет м’який і легкий. Це не зменшує його властивості щодо захисту. У цивільному житті частіше обходяться саме балістичними пакетами. Їх використовують у поліції, службі охорони, інкасаторській службі тощо.

Військові ж додають балістичний пакет як ще один елемент захисту. Залежно від класу наповнення пакета може відрізнятися, проте найкращим матеріалом для цього є надвисокомолекулярний поліетилен.

Він робить пакет міцним, захищає від уламків мін, гранат, снарядів, від куль, дії вибухової хвилі тощо. Чим більше клас захисту, тим дорожче стає обладнання військового. Через це вибирати спорядження варто, враховуючи особисті потреби у захисті.

Переваги балістичного пакета

Балістичний пакет має декілька суттєвих переваг, що і є причинами його використання. Основні з них:

  • - енергія кулі під час удару розподіляється по всій площині;
  • - невелика вага не заважає мобільності воїна;
  • - гнучка конструкція адаптується під форму тіла.

Пакет запобігає проникненню уламка, проте вони не ефективні у боротьбі з кулями, що мають велику кінетичну енергію або гострі наконечники.

Недоліки балістичного пакета полягають чутливості до природних умов. Наприклад, арамід втрачає частину своїх властивостей при намоканні, а поліетилен — при морозах. Тож варто використовувати пакети разом з сучасними плитоносками, бо їх тканина має водотривкі й вогнетривкі властивості. Це поєднання надасть високий рівень захисту за різних умов.

Отже, балістичний пакет — це додатковий елемент захисту бійця у сучасній війні. Він важить не занадто багато, але стає додатковим рятувальником від куль, уламків і рикошетів.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ