Читайте нас в соціальних мережах

Буковель: як організувати бюджетні канікули

П'ятниця, 19 січня 2024 13:46
Буковель: як організувати бюджетні канікули
Буковель — найбільший гірський курорт України, який приваблює туристів величезною кількістю розваг і мальовничими краєвидами.

Однак не завжди відпочинок у таких місцях означає високі витрати. Якщо раціонально підійти до організації канікул та дослухатися порад тревел-експертів, кожен зможете насолоджуватися чарівністю Карпат, не переобтяжуючи свій гаманець. 

Основні витрати

При плануванні бюджету для гірськолижного відпочинку слід звернути увагу на головні витрати в такому порядку: 

  • - житло;
  • - скі-пасс;
  • - харчування.

Проживання

Навіть перебуваючи в комфортабельному готелі в Поляниці, можна отримати всі переваги гірськолижного відпочинку за невеликі гроші. Основне правило туриста, який розраховує на бюджетний відпочинок, — приїжджати компанією. Це дозволяє економити на житлі, паливі, харчуванні та трансфері до курорту та назад. Для компаній та сімей оптимальним вибором може стати котедж. Його вартість в перерахунку на кількість осіб вийде нижчою, ніж бронювання окремих номерів, розрахованих на 2–3 людини. До того ж котеджі мають все необхідне для комфортного відпочинку, наприклад, повноцінну кухню, вітальню, де можна проводити час з рідними та друзями, та затишні спальні, в яких легко усамітнитися та відновити сили. 

Починайте шукати житло заздалегідь. Оптимальний варіант — за 2–4 місяці. Не слід бронювати готель в останній тиждень перед від'їздом. На жаль, за статистикою багато людей все ще роблять цю помилку. 

Також, якщо хочете заощадити, уникайте відпочинку в Буковелі на новорічні свята, коли ціни надмірно завищені. Ви зможете заощадити, якщо оберете для мандрівки початок грудня чи березень. 

Скі-пасс

Це друга стаття витрат, яку варто враховувати. Ті, хто приїжджає на курорт вперше, можуть здивуватися ціні за день катання. Якщо купити Ski-pass заздалегідь, ви суттєво заощадите. При онлайн-бронюванні заздалегідь на офіційному сайті курорту вартість можна зменшити вдвічі, у порівнянні з покупкою вже безпосередньо на касі. 

Харчування

Щодо їжі, слід обдумано підходити до вибору місць для харчування. Зазвичай, не рекомендується обідати чи вечеряти в кафе й ресторанах біля схилів, оскільки це буде дорожче й може займати занадто багато часу через кількість відвідувачів. Краще провести цей час на гірськолижних трасах.

Free photo girl in a warm light coat. vacation in mountains. lady with long hair.

Якщо хочете заощадити, розгляньте також готель, який пропонує харчування на території. Деякі з резортів включають сніданки у вартість відпочинку, що зручно, бо не потрібно думати, що і де поїсти, і скільки це буде коштувати. А щоб втамувати голод на схилах, можна взяти перекус із собою.

Загалом, організація бюджетного відпочинку в Буковелі вимагає планування та уважності при виборі житла, покупці скі-пассу та виборі місць для харчування. Але якщо ви скористаєтесь порадами вище, зможете заощадити та насолодитися яскравим гірськолижним відпочинком без зайвих витрат!



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ